Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Italiensk med dansk touch – Casa Mia på Trøjborg

Af Line Ingwar Karlsen

På Trøjborg ligger den lille italienske restaurant, Casa Mia. Det er længe siden, at den kom på kvarterets inventarliste. Mange ting er gode ved Casa Mia, en af dem er, at du både kan spise i restauranten og hente god, hjemmelavet takeaway. Alt andet lige, så er der flest kunder, som henter takeaway, hvilket også hænger sammen med, at restauranten ikke er verdens største. Casa Mia startede i 1988 som et rent italiensk spisested. Deres pizzaer var nærmest verdensberømte i Østjylland. Det er flere af dem for så vidt stadigvæk. Dog er der også kommet nogle danske pizzaer på menukortet, så helt så autentisk er Casa Mia ikke i dag, men derfor smager deres mad godt, alligevel.

 

Maden er god, rigtig god endda. Hvis du går uden om de dansk-tilpassede pizzaer, hvor bacon, hakket okse, ananas er på, så leverer Casa Mia en flot præstation. Helt sikkert, og de er på vores Top 5 liste over de bedste pizzaer i Aarhus.

 

Tre gange pizza

Normalt køber vi ikke de danske pizzaer på Casa Mia, men i anmeldelsens hellige navn, prøvede vi så en. Nogle pizzaer har navne, mens andre ikke har. Denne her, Rustica, med skinke, bacon, champignon og løg til 75 kroner var i den danske afdeling for pizzaer. Bunden var tynd, sprød og god. Baconstykkerne havde ikke fået nok, desværre. Så det blev ikke den bedste oplevelse. Se de stykker bacon på nedenstående billede. Alt for slap i min bog.

Rustica pizza fra Casa Mia

Derimod den næste, Mexico, var mere skarp. Den var med skinke, pepperoni, peberfrugt og chili. Rigtig fin pizza, med god, stærk smag, uden der gik ild i munden. Ros for den. Prisen var også 75 kroner.

Mexicopizza fra Casa Mia

I den klassiske pizzaafdeling valgte vi en med stærk italiensk salami, hakket oksekød, oliven og peberfrugt til 85 kroner. Den smagte vanvittig godt, selv om hakket oksekøb ikke hører til på en italiensk pizza efter min mening. Dybest set ville den have smagt bedre uden. Det hakket kød gjorde intet ved pizzaen.

Pizza med stærk italiensk salami fra Casa Mia

Pastaretterne er nok mere vanedannende. Blot min holdning. Den kan spises døgnet rundt, og så er den svinebillig. En omgang penne rugantino med oksefilet, bacon, gorgonzola, parmesan, fløde tomatsovs til 80 kroner. Mørt kød, nok af det, perfekt tilberedt, hvor gorgonzolaen giver bid, men ikke overtager smagen. Sådan, en ubetinget klassiker. En livslang ven.

Penne rugantino med oksefilet på Casa Mia

Selvhenter, sådan er det åbenbart

Takeaway fra Casa Mia er noget, man selv henter, desværre vil jeg sige. Jeg elsker, når man kan få leveret sin takeaway til døren, men det kan du ikke på Casa Mia. Så du må selv ud ad døren og afsted.

 

Travlt, effektivt og en god pris

Den dag, vi bestilte takeaway, var der travlt, meget, set med mine øjne, men sådan er livet ofte hos Casa Mia. Der er som regel en grund til, at folk gider at stå i kø efter mad. 315 kroner for mad til fire personer kan vi ikke klage over. Det er en fair og god pris. Pizzaerne smagte god, selv om de var lidt for meget fordanskede. Nu har vi spist Casa Mias pizzaer i mange år, og de bedste er helt klart de enkle, rene italienske. Dem kommer der en anmeldelse af snart.

 

Husk at smile, unge dame

Oplevelsen var god. Dog var den ene tjener knap så serviceminded, faktisk meget lidt. Hun virkede lidt som om, at vi takeaway-kunder var lidt irriterende. Det var vi måske også, vi stod jo bare der og ventede på vores mad. Men hun forsvandt ud i køkkenet, og den anden, lidt yngre, kvindelige tjener overtog. Her var der både service og effektivitet. Hun havde styr på det, og havde både overskud til at tale pænt med kunder, smile, arbejde og afregne inden maden kom. Tak for den udskiftning.

 

Vores begrundelse

Casa Mia holder formen, stadigvæk. Det er stadigvæk pizzaer i den allerbedste ende af skalaen. Især de italienske med mozzarella. Bundene er tynde og sprøde, som de skal være. Pastaretterne er klart i den bedre ende. Her holder man mere fast i de italienske traditioner. Flere af retterne er i verdensklasse. De har indtil nu undgået den helt store danske tilpasning, tak for det. Råvarerne er gode. Alt virker frisk, og mange af dem er importeret fra Italien. Priserne er gode. Du får meget smag for pengene. Så selv om du skal køre lidt efter pizza og pasta, så er det, det hele værd. Tak for snart 26 år, Casa Mia, du er stadigvæk en lys stjerne på Trøjborg.

 

 

Casa Mia
Tordenskjoldsgade 12
8200 Aarhus N
Telefon: +45 86 16 66 88
Link til hjemmeside

 

 

 

Del artikel

Andre læser også