Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rekord i Løvens Hule: Iværksætter fra Østjylland imponerede løverne

Af Freja Dumont

I det seneste afsnit af Løvens Hule solgte de to unge iværksættere, Hasan El Youssef på 24 år og Elmar Jóhannsson på 25 år, kun 3% af deres virksomhed Toptutors.

Med sig fik de en stor investering på 300.000 kr. af Nikolaj og Tahir, og de to Løver fik dermed kun 1,5% af lektiehjælps-virksomheden hver.

Det er aldrig før sket, at Løverne er gået hjem med så få procenter.

Havde det selv svært i skolen

For Hasan fra Falster og Elmar fra Låsby i Østjylland startede hele projektet med en mission om at hjælpe elever med at opnå større skoleglæde.

En mission som de to studerende satte sig for, da de for 3 år siden indså, hvor stor en forskel den rette underviser gør.

Som 6-årig flyttede Elmar fra Island og kom ind i Låsby folkeskole uden at snakke ét ord dansk.

Elmar kæmpede selv i skolen som barn, og det nåede til et punkt, hvor studievejlederen sagde: “Du bør ikke tage videre på gymnasiet”.

“Idéen til Toptutors startede, efter jeg fortalte Hasan, om hvor bagud jeg selv var i skolen som barn. Jeg var skoletræt, men så fik jeg en inspirerende underviser, som hjalp mig med at finde skoleglæden.” siger Elmar Jóhannsson.

Skolen startede et nyt initiativ, hvor de gav privatundervisning til Elmar og en gruppe andre drenge uden resten af klassen:

“Efter jeg fik den rette støtte og hjælp, ændrede det hele sig. Jeg tog en 10. klasse i Skanderborg og kom heldigvis videre på gymnasiet, hvor jeg endda blev superstudent,” siger Elmar Jóhannsson

Hasan har til gengæld flere års erfaring med undervisning, og han har hjulpet flere elever til at blive glade for deres hadefag.

“Nogle af os har haft en underviser, som gjorde en kæmpe forskel for os, og som vi kan takke for, hvor vi er i dag. Det er præcis det, vi ønsker, at alle elever skal opleve, så de får øget motivation og selvtillid i skolen”, siger Hasan El Youssef.

Rekord i Løvens Hule: Iværksætter fra Østjylland imponerede løverne

Fik en stor investering på et hængende hår

4 ud af 5 fem Løver var ude på grund af den tårnhøje værdiansættelse på 15 millioner kroner, men i sidste øjeblik spørger Nikolaj, om han må genåbne det hele.

For selvom Løverne ikke var til at overtale fra start, så kunne de godt se, at der var noget over snakken.

“Altså, jeg var ikke helt overbevist i starten, men da jeg så jeres vækst, tænkte jeg ‘det er vildt det her’, og Nikolaj skal ikke være den eneste, der løber med det”, siger Tahir Siddique, investor.

I år er de vokset med mere end 120% år til dato og håber på at kunne vokse endnu hurtigere med Nikolajs og Tahirs hjælp.

“Vi har knoklet fra start, men det har været det hele værd,” siger Hasan El Youssef.

Iværksætterne og Løverne er blevet enige om, at pengene primært skal bruges på videreudvikling af deres platform. Dog er Løverne allerede ret begejstret over Toptutors platformen:

“Jeg synes jo, det var genialt. Den platform, I har skabt, giver både børn og forældre en meget bedre læringskurve og hurtig indsigt i, hvordan det faktisk går for barnet”, siger Investor fra Løvens Hule Nikolaj Nyholm.

Danmarks førende online lektiehjælp

På kun 3 år har Hasan og Elmar formået at bygge Danmarks førende platform for online lektiehjælp med over 600 undervisere i hele landet.

Toptutors er kort fortalt et koncept, hvor man mødes digitalt med sin tutor.

“Den bedste underviser bor ikke lige rundt om hjørnet. Fordelen med vores koncept er, at man kan få den bedste underviser i stedet for at nøjes med den, der bor tættest på,” siger Elmar Jóhannsson.

I dag har de hjulpet tusindvis af elever i hele Danmark, og de har fået gode tilbagemeldinger på deres undervisning.

“Hun formåede på tre uger at blive så god, takket være hendes dygtige Tutor, at hun gik op til eksamen og fik et flot 12 tal.

Tre uger inden eksamen, var hun sikker på hun ikke ville bestå, da hun var meget usikker og følte at hun ikke var fagligt dygtig nok.

Tutoren hjælp hende både fagligt, men også følelsesmæssigt, så hun fik mere selvtillid og troen på at hun nok skulle klare eksamen.”, lyder en tilbagemelding fra mor til en af Toptutors elever.

For Toptutors handler det ikke bare om topkarakterer. Det vigtigste er, at eleverne skal opbygge selvtillid og motivation, så de kan få mere skoleglæde. Meget videnskab tyder nemlig på, at elever der trives også klarer sig bedre fagligt.

Bruger AI teknologi til at gøre læring mere personlig

Investeringen skal bruges til videreudvikle deres platform og anvende AI til at gøre læringen mere personaliseret.

Det nye koncept kombinerer det bedste fra to verdener:

Det menneskelige element af en rigtig underviser, der hjælper med lektierne, og en AI-drevet platform, der gør det muligt for underviseren at skræddersy og tilpasse undervisningen til den enkelte elev.

Hos Toptutors anvender de blandt andet AI til at udarbejde lektionsrapporter, som gør det nemmere for forældre at følge med i elevens udvikling.

“Det traditionelle klasseværelse og måden at lære på, hvor én lærer forklarer til 20-30 elever, har nærmest ikke ændret sig siden tidernes morgen” siger Elmar Jóhannsson.

Lektionsrapporterne er dog ikke det eneste, som CTO Elmar Jóhannsson ønsker at bruge AI til personalisere.

“Vi arbejder blandt andet på at lave AI-læringsplaner tilpasset hver elev, som denne investering skal hjælpe os med at udvikle,” siger Elmar Jóhannsson.

Udover personaliseret læring, understreger Hasan vigtigheden af at gøre det sjovt og engagerende for eleverne.

“Vores mission er at hjælpe elever med at opnå større skoleglæde. Derfor har vi fokus på at gøre undervisningen mere engagerende og sjovere for eleverne. Det gør vi både gennem vores vores undervisere og vores platform” siger Hasan El Youssef

Del artikel

Andre læser også