Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Iværksætterdrømmen: Unge iværksættere åbner butikker i City Vest

I forbindelse med iværksætterkonkurrencen i City Vest shoppingcenter er der blevet fundet ikke bare én men to vindere. Vinderne af konkurrencen er henholdsvis Martin Brix Midtgaard, der er stifter og ejer af Brainchild, og Kristian Ekkelund Gram og Brita Vejrup Richter, der begge står bag konceptet BARe VIN. Det betyder, at de unge ildsjæle nu kan gøre iværksætterdrømmen til virkelighed, når de om kort tid åbner hver deres butik i shoppingcenteret.

 

Allerede i november i år slår begge butikker dørene op for centerets besøgende, og står derfor klar inden julehandlen går i gang,

 

Brainchild

Brainchild sælger træfigurer, plakater, plakatrammer, store lærredsprint, anledningskort og bøger om dansk designhistorie. Yderligere vil det blive muligt at finde inspiration til brug af plakaterne i sin boligindretning.

 

Vores produkter appellerer til folk, som gerne vil indrette sit hjem med dansk design, uden at det skal koste en formue og samtidig vise, at de har humor og smag for dansk design, lyder det fra ejeren af Brainchild, Martin Brix Midtgaard.

 

En original idé

Brainchild kan oversættes til ”en original idé”, som netop er, hvad virksomheden favner – nemlig at hylde designklassikernes originalitet og oprindelige betydning. Brainchild har øje for møbelklassikere, og ønsker med humor, æstetik og respekt, at bringe den oprindelige filosofi bag møblerne tilbage og gøre dansk design tilgængeligt for alle med en bogstavelig fortolkning af klassikerne.

 

Brainchild er en virksomhed med Aarhus i sit DNA, hvorfor det også vil være godt for brandet at åbne en fysisk butik i Aarhus, fortæller Martin.

 

BARe VIN

BARe VIN er som navnet indikerer en vinhandel, men hvor konceptet i høj grad er løftet af, at man kan være sammen om vinen ved at kunne smage og nyde den i et afslappet miljø. Hos specialforretningen er det vigtigt, at der anvendes gode, bæredygtige produktionsmetoder. Vinforretningen forhandler både ”luksusprodukter” såvel som hverdagsvine til enhver pengepung.

 

Vi har vores online vinhandel, men det er ikke den, vi håber at komme til at leve af. For os er det det sociale i at smage på vinen sammen, give folk en oplevelse og måske åbne deres øjne for nye vine, det er dét, der er motiverende for os. I et lokale kan man samle folk på en anden måde. Det er på en måde mere hyggeligt og intimt, fortæller Kristian Ekkelund Gram, den ene ejer af BARe VIN.

 

Et ’sprit’nyt koncept

Iværksætterne bag BARe VIN mener, at det skal være en nem og god oplevelse at købe og drikke vin. Derfor arrangerer de også arrangementer og events. Vin-Yoga er for eksempel et arrangement, de tidligere har haft stor succes med, og som fik stor opmærksomhed i medierne. Med beliggenheden i City Vest er der nu også en ny fast lokation for næste session af Vin-Yoga.

 

En plads i det lokale

Iværksætterkonkurrencen var åben for deltagelse af både startups og iværksættere såvel som kunstfællesskaber, der kunne sende deres case afsted i håb om at vinde en plads i det lokale shoppingcenter og prøve kræfter med egen butik.

 

Vi har modtaget mange utroligt gode cases og er helt overvældet over de super gode kræfter og sprudlende iværksætterideer, der findes i vores lokalområde. Vi endte med at vælge to vindere, da deres forretningsplaner er solide og velovervejet. Derudover mener vi at produkterne passer godt ind City Vests udvalg af butikker. Vi er sikre på, at vores kunder vil tage godt imod Brainchild og BARe VIN samt sætte pris på dét virksomhederne kan tilføje til centeret, fortæller Anja Ballegaard, Marketing Manager i City Vest.

 

Butikkerne vil følge centerets åbningstider* og have beliggenhed i shoppingcenteret tre måneder frem efter åbning. Butikkerne forventes at åbne medio november. De specifikke åbningsdatoer vil blive offentliggjort snarest.