Iværksætteri: Tips til at gøre livet som selvstændig nemmere
Mange drømmer om at starte en virksomhed. Især det sidste års tid har flere taget chancen og sprunget ud som iværksættere efter lockdown. Livet som selvstændig er langt fra nemt. Vi lever i et moderne samfund, hvor man skal konkurrere mellem mange virksomheder og indtryk fra omverden, dog er der selvfølgelig en masse fremgangsmåder til at gøre ens virksomhed successful og skabe overskud.
Annoncørbetalt indhold leveret af: Visma Rating
Netværk, netværk, netværk
Et godt netværk og professionelle relationer skal ikke undervurderes som iværksætter. Har man relationer til de rigtige mennesker, kan arbejdslivet styrkes, da man gennem sine kontakter, kan få adgang til både hjælp og muligheder. Karrieremuligheder kan også opstå gennem netværk, da ikke alle ledige stillinger bliver opslået men derimod besat gennem netværk. Gennem et netværk kan man også opnå nye kompetencer, samarbejdspartnere og kundemuligheder.
Konkurrence
Som tidligere nævnt, er der stor konkurrence for folks opmærksomhed, det er derfor vigtigt, at man finder sin niche og skiller sig ud fra konkurrenterne. Til fordel kan man undersøge en virksomheds selskabsoplysning som for eksempel kreditrapporter og vurderinger. Dette gør det også muligt at undersøge potentielle samarbejdspartnere.
Økonomi og budgettering
Der følger en masse udgifter med til livet som iværksætter. Udover tålmodighed kræver det også en god økonomi og viden omkring SKAT. Derfor er det vigtigt, at man udarbejder en forretningsplan og et budget. Er man nyopstartet, er det vigtigt, at man udarbejder en plan over sine udgifter og den kapital man har brug for, for at få sin virksomhed til at køre. Det koster en masse penge at opstarte en virksomhed.
Heldigvis findes der adskillige selskaber, som hjælper iværksættere med bogholderi og SKAT. På den måde kan man som virksomhedsejer få mere frihed og mere til tid arbejdsopgaver og dermed bruge mindre tid på regnskab og SKAT.
Vær realistisk
Som iværksætter er det vigtigt, at man er realistisk. Det betyder ikke, at man ikke må drømme og have store mål. Især når der laves budget og forretningsplan er det vigtigt. På den måde undgår man at blive skuffet, hvis ikke man lever op til de høje krav, man har sat for sig selv. Som iværksætter kommer man med sikkerhed til at begå fejl. Der er intet galt i at fejle. Se det som en mulighed for at lære og blive klogere.
Vær også realistisk omkring prioritering af tid. Livet som selvstændig kan være tidskrævende og man kan hurtigt bruge tid på ligegyldige ting. Dette gøres nemmere ved at få hjælp til administrative opgaver og evnen til at give slip på irrelevante omstændigheder.