ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Jacob´s mørbrad – i sikker havn hos Jacob´s BarBQ

Af Freja Dumont

Er du lidt vægelsindet, eller er det småt med pengene i denne måned, så er madfestivalen, Smag på Byen, helt ideelt. Menuen med minimum tre retter er fastsat, og prisen er 225 kroner. Nemmere og billigere kan det næsten ikke blive. Flere restauranter melder allerede om udsolgt. I hvert fald nogle af dagene, men vi var heldige at få plads på Jacob´s BarBQ søndag aften. Restauranten har over 40 år på bagen og er kendt for gode bøffer, Rom & bobler, livemusik, de gode pitaer og den hyggelige historiske gårdhave.

indgangen-hos-jacobs-bbq-i-vestergade

Dagens vinmenu på Jacob´s BarBQ 

Vi havde valgt den første seating klokken 17.15 til 19.15 og tog efter anvisning af tjeneren plads i restauranten. Flammerne fra den åbne grill, og duften af grillede steaks indtog rummet. Vinkortet, og en vinmenu sammensat til anledningen, lå på bordet. Et lille blik fra tjeneren signalerede, at hun var klar til vores bestilling. Det var vi også. Vi bestilte en vinmenu til 189 kroner og lidt forskelligt fra kortet.

et-par-vine-paa-vinmenuen-hos-jacobs-bbq-i-vestergade

Tre slags puré til forret

Hvidvinen kom i glassene. Tommasi, Bianco di Venezie, Giulietta fra vinmenuen og Sauvignon Blanc 2015 La Playa fra Chile til 74 kroner. De blev ikke præsenteret, men vi havde da selv valgt den ene og læst på vinmenuen om den anden. Forretten var hvidvinsstegte jumborejer med fenikelpuré, hvid aspargespuré og grøn aspargespure. En smuk anretning med frisklavet puréer, der hver især skilte sig positivt ud. Der var hjemmebagt brød til. Lækkert luftigt indeni og med sprød kant. En fin start på aftenen og god smag. Giuliettaens smag af tropiske frugter akkompagnerede de hvidvinsstegte rejer fint.

forretten-paa-jacobs-bbq-i-vestergade

Grillet kød – hvad ellers?

Jacob´s BarBQ er kendt for deres grillede bøffer. Det var også, hvad der ventede til hovedret. Dansk oksemørbrad medium stegt stod der i menuen. Vi bad dog om, at få den medium rare, hvilket ikke var noget problem. Pommes Anna, sæsonens stegte garniture, der var løg og svampe, en svampe/rødvinssauce samt brøndkarse og skovsyre som pynt var på tallerkenen. Kødet var yderst mørt og perfekt rødt. Sådan skal det være! Man kunne smage grillen. Saucen blev serveret i en skål for sig selv på tallerkenen. Rødvinen i vinmenuen var Tommasi, Rosso di Venezie, Romeo. Et fint match til mørbraden. Min medspiser havde bestilt Ale Nr. 16. Hun var i ølhumør. En udmærket øl, der snildt kan gå til en steak.

moerbrad-hos-jacobs-bbq-i-vestergade

Æbelkage med is

Til dessert så vi frem til at sætte tænderne i kanelbagt æblekage med let abrikos marmelade og hjemmelavet vaniljeis. Isen var god. Æbelkagen manglede lidt sprødhed. Fin smag, men mere var der ikke at sige om den. Acquesi, Brachetto, Piemonte udgjorde dessertvinen. Der blev bestemt ikke sparet på den halvsøde mousserende vin. Den smagte godt, men overtog noget af smagen fra desserten.    

desserten-hos-jacobs-bbq-i-vestergade

Vores regning

Vi kendte jo prisen for de tre retter. Utroligt, hvad man kan få for 225 kroner. Portionerne var fint store, kvaliteten var høj og smagen i top. Alt i alt kom vi af med 781 kroner for to gange 3-retters menu, en vinmenu til 189 kroner samt et glas hvidvin til 74 kroner, en Ale Nr. 16 til 40 kroner og en kop kaffe til 28 kroner. Helt igennem er god pris – rigtig god endda. Jacob´s BarBQ er fair med priserne.

godt-fyldt-med-gaester-hos-jacobs-bbq-i-vestergade

Vurderingen

Smag på Byen er en fantastisk idé, hvor man kan komme ud at spise for få penge. På Jacob´s BarBQ får du god mad og kvalitet, der i den grad er pengene værd. Vi må fremhæve kødet, der var perfekt stegt og mørt som smør. Det var hyggeligt i restauranten. God ro og behagelig baggrundsmusik. På trods af tidsrammen på to timer var der ingen stress over personalet. De var venlige og opmærksomme. Vinene blev serveret med rund hånd. Næste gang kunne det dog være dejligt med en præsentation af, hvad der kom i glasset. Vi kendte godt vinene fra Kjær & Sommerfeldt, men alligevel.

Jacob´s BarBQ Så var der lige 15 minutter til at få ryddet bordene og gjort klar til næste hold  gæster, der havde booket bord til Smag på Byen klokken 19.30. Jacobs BarBQ leverer varen.  En anbefaling herfra.

 

Se mere om Smag på Byen her:

 

Jacob´s BarBQ

Vestergade 3
8000 Aarhus C
Tlf. 87322420
Mail: jacobsbarbq@jacobsbarbq.dk
Website:

[mappress mapid=”707″]

 

Del artikel