Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Jægergårdsgade festede – Beaujolais Nouveau 2013

Af Jan L. Pedersen

Som nævnt i en anden artikel var der sidste torsdag Beaujolais Nouveau-aften i Jægergårdsgade. Det foregår altid den tredje torsdag i november måned. I den ene ende af gaden var det Deli’en, Restaurant Lajmi og Smag Først, som havde slået sig sammen. Det foregik i Lajmis gårdhave. I den anden ende af Jægergårdsgade var det bistroen, Klassisk 65, som traditionen tro holdt Beaujolais Nouveau. Det var 9. gang, de afholdte den tradition. Fælles for begge arrangementer var, at der var fuldt hus, og kø udenfor døren. Vi besøgte først festen hos Deli’en, Restaurant Lajmi og Smag Først og tig dernæst på Klassisk 65.

 

To forskellige høstfester

Begge Beaujolais Nouveau arrangementer var gode. De var forskellige på mange måder. Fællesnævneren var selvfølgelig den nye Beaujolais vin – og ikke mindst at holde en fest. Det lykkedes at fylde begge steder godt op med gæster. Der var faktisk totalt udsolgt. Deli’en, Lajmi og Smag Først havde selv været i Beaujolais og hente deres vin. Hos Klassisk 65 havde man allieret sig med en lokal vinmand, som kom med vinen samme dag.

Beaujolais Nouveau hos Deli'en og LajmiEn gårdhavefest med gang i den

Den fest, Deli’en, Restaurant Lajmi og Smag Først holdt, foregik i en stor lukket gårdhave, hvor man sad ved lange eller store borde. Konceptet her var en enkelt ret. Musik, mad og masser af vin. Der var ikke faste pladser, man satte sig bare ved et af bordene og faldt hurtigt i snak. Maden var den franske gryderet, Cassoulet Toulouse. Aftenens version var med syltet svin, confit du canard, poulard, krydrede Toulouse pølser og hvide bønner. Maden var brandvarm, og der var nok af den. Retten blev serveret med nybagt brød til. Både mad og vin var ad libitum. Enkel og klassisk fransk servering som gik fint til den lette Beaujolais. Der var to forskellige vine i gårdhaven. Vejret denne aften var kølig, så det blev vinen også. Nogle vil mene, at den var for kold. Til det bør dog siges, at det først var hen på aftenen, den var det.

Musik til Beaujolais Nouveau hos Deli'en, Smag først og Lajmi

Festen i gårdhaven i Jægergårdsgade

Der er gang i Cassoulet Toulouse til Beaujolais festen i Jægergårdsgade

Beaujolais Nouveau hos Deli'en, Smag først og Lajmi

I den overdækkede gårdhave var der to unge musikere, som sørgede for underholdning. Musikken var i den stille og rolige genre. Den, som gør en i godt humør. Så med varm mad, masser af musik og vin, ja så går det ikke helt galt. Faktisk gik det så godt, at man glemte, at den kølige efterårsaften var lidt koldere, end man følte, den var. Prisen for mad, og alt det man kunne drikke, var 250 kroner. Den pris var også inklusiv levende musik i fem timer. En fair pris for en god oplevelse. De sidste gæster gik hjem ved midnatstid. Vores vurdering var, at de ikke så tørstige ud.

Mere Beaujolais i Jægergårdsgade

En fyldt gårdhave til Beaujolais Nouveau hos Deli'en, Smag først og Lajmi

Cassoulet Toulouse til Beaujolais festen i Jægergårdsgade

Gang i køkkenet til Beaujolais Nouveau hos Deli'en, Smag først og Lajmi

Delidrengene til Beaujolais Nouveau hos Deli'en og Lajmi

 

Fire retter og lidt varme på Klassisk 65

Hos Klassisk 65 foregik festen på en lidt anderledes måde. Festen var indendørs, på bistroen. Der var som sædvanlig fyldt, og dem, som kender bistroen, vil vide, at pladsen er lidt trang. Men det glemte vi nu hurtigt, da vi fik plads i den lille hyggelige krog. Vinen kom hurtigt på bordet, sammen med brød og vand. Stort set alle de gæster, vi så, spiste aftenens Beaujolais Nouveau-menu. Den bestod af foie gras terrine, paté, lidt salat og hjemmelavet sennep. Selvfølgelig med franske baguette til.

Foie gras og paté til Beaujolais Nouveau på Klassisk 65Hovedretter var selvfølgelig også fransk. Coq au Vin du Beaujolais med kartoffelmos og baguette. Masser af mør og kødfuld hane, perleløg og gulerødder. Saucen havde den gode indkogte konsistens. Lidt ligesom sirup. Rigtig god smag, faktisk vanedannende. Bare den ret, kan få mig til at bestille et bord til næste års Beaujolais-aften, med det samme.

Coq au Vin du Beaujolais på Klassisk 65Ostene hos Klassisk 65 er altid gode. Det er sikre valg. Der er noget for enhver smag. At stykkerne på billedet er relativ små, er ikke tjenerens skyld, men vores egen. Vi kunne ikke spise mere. Der var frit valg fra det store ostebræt. Over 20 franske oste var på brættet, så kom ikke og sig der ikke er noget at vælge imellem.

De fire oste på Klassisk 65Desserten var den klassiske Crème Brûlée. Igen en stor portion. Lidt synd, da de fleste gæster var godt mætte, da de kom til den. Prisen for en Beaujolais-aften på Klassisk 65 var 485 kroner inklusiv alt den Beaujolaisvin, du kunne drikker. Ja, prisen fejlede ikke noget, og du gik hverken sulten eller tørstig fra stedet. Bistroen var også helt fyldt med gæster.

Beaujolais på Klassisk 65

Crème Brûlée Klassisk 65 i Jægergårdsgade

Aftenens vin til Beaujolais Nouveau på Klassisk 65Vi var i den lette genre

Vinen var helt okay, dog er og bliver det aldrig vores favoritvin. De tre vine, vi smagte, og drak rigelig af, havde alle et fint niveau. Det er smag og behag, men ingen af dem smagte dårligt. Det er jo tynd vin – og det skal man vænne sig til.

De to havde helt styr på denne aften - Klassisk 65 i JægergårdsgadeBeaujolais Nouveau og Jægergårdsgade ?

Der er noget, som tyder på, at Jægergårdsgade har taget førertrøjen, når vi taler om Beaujolais Nouveau. Flere af gæsterne regnede med, at Jægergårdsgade har skabt en ”ny” tradition, som fast bliver holdt hvert år. Altså den tredje torsdag i november måned. Klassisk 65 har jo holdt arrangementet i ni år, og Deli’en, Lajmi og Smag først i  tre år. Vi har allerede hørt, at der kommer flere restauranter med til næste år. Det er da også meget smart, at man kan gå fra det ene sted til det andet og smage på vinene. Glemte vi at fortælle, at vinen også kunne købes på glas? Men det kan de. Byens Spiseguide kan kun rose initiativet og bakke op om det til næste år.

Del artikel

Andre læser også