Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En jævn omgang – de kaldte dem “ægte italienske pizzaer”

Af Freja Dumont
Arkivfoto
Arkivfoto

La Trattoria på Frederiks Allé i Aarhus er en lille og hyggelig italiensk inspireret café. Der er ikke mange siddepladser, men mange gæster kommer forbi, og henter deres mad som takeaway. Så snart du træder ind ad døren, bliver du modtaget med et smil, og personalet er klar til at tage imod din bestilling.

 

Stort menukort

Efter et kig i menukortet, blev vi fanget af beskrivelsen af La Trattorias pizzaer. “Ægte italienske pizzaer lavet i stenovn. Du kan forvente en helt speciel oplevelse”. Hurtigt fik vi sendt vores bestilling afsted. Tre pizzaer. Nummer 51 Parma funghi, nummer 57 Diavola og nummer 69 La Trattoria blev valgt. Der var lidt ventetid, men ikke mere end man måtte forvente med en halvfyldt café og nogle takeaway bestillinger.

Pizza fra La Trattoria_

Alt for lidt smag

Pizzaerne så flotte ud. De havde en god størrelse, og der var pænt med fyld på. Den første pizza var nummer 57 Diavola med ekstra salami. Den var med tomat, mozzarella, napoli, der er stærk salami, og løg. 65 kroner kostede den. Vi havde forventet og glædet os til en stærk salami, der kunne rive lidt i smagsløgene. Men ak – det var en tam oplevelse. Det var nok den mildeste Diavola, jeg har smagt. Bunden var til gengæld god. Sprød fra kanten og igennem hele pizzaen.

57 Diavola med ekstra salami - La Trattoria_

Hvor var rucolaen?

La Trattoria var navnet på vores næste pizza. Nummer 69 havde den på menukortet. En pizza med tomat, mozzarella, parmaskinke, milano, der er en salami, parmesan og rucola. Salamien dækkede denne pizza, og vi var i tvivl, om det var den rigtige, vi her havde fået med. Den grønne farve af rucola, som burde fange øjet, manglede. Rucolaen var blevet på caféen. Ikke godt! Pizzaen smagte ellers ganske fint. 85 kroner var prisen.

Nummer 69 hvor de havde glemt rucolaen - La Trattoria_-2

Endelig lidt smag

Den sidste pizza var nummer 51. Parma funghi. Den var med tomat, mozzarella, stegt parmaskinke, svampe og artiskokker. Det var den bedste af de tre pizzaer. 70 kroner kostede den. Her var der noget smag at komme efter. Parmaskinken, svampene og mozzarellaen fungerede godt. Artiskokkerne var fine, men forvirrede den samlede smag. Det var lidt synd, for den kunne med lethed have været mere skarp.  

Nummer 51 -Parma funghi - La Trattoria_

Vores vurdering

Det er hyggeligt og stemningsfuldt på La Trattoria. Vi havde høje forventninger til de ægte italienske pizzaer, som caféen reklamerer med – måske nok lidt for høje. Pizzabundene var perfekte. Sprøde, tynde og velsmagende, som ægte italienske pizzaer skal være. Fyldet og smagen skal der arbejdes med. Tomatsaucen kunne med lethed have mere smag, og en stærk salami, som napoli, skal have mere bid. Vi betalte i alt 220 kroner for de tre pizzaer samt to små bøtter med chili og hvidløg. En fair pris. Pizzaerne har helt sikkert potentiale til at blive rigtig gode. Lidt mere omhyggelighed kan kun gavne. Få styr på smagen, og husk alle elementerne på pizzaerne, så vil vi glæde os til næste besøg.

 

Læs vores anmeldelse af mad og vin a libitum til 200 kroner her:

 

La Trattoria

Frederiks Allé 130
8000 Aarhus C
Telefon: +45 32 16 27 52 eller +45 31 42 02 26
Mail: kontakt@latrattoria.dk
Website

 

Del artikel

Andre læser også