Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Jul i Friheden: Julen bliver til et eventyr i år

Af Pernille Søborg

Den 16. november slår Tivoli Friheden dørene op for en ny og eventyrlig række juledage. Besøgende har noget ekstra at se frem til i år, når parken forvandler eventyrhistorien om Svanesøen til en magisk lysoplevelse – der aldrig er set i Danmark før. Parken vil desuden emme af julestemning, når over tusindvis af julelys lyser parken op, julemanden åbner sit værksted og den søde duft af æbleskiver og gløgg atter fylder luften.

 

Tivoli Friheden løfter sløret for et helt nyt område, der hiver os væk fra vinterens mørke og med på en eventyrlig rejse. Med 5.000 farverige LED-lys og imponerende lanterner af mere end 740 kvadratmeter stof, forvandler Svanesøen sig til et ganske særligt eventyrunivers.

 

Kunsthåndværkere fra China Light Festival Company har skabt området ved hjælp af traditionelle, kinesiske metoder og oldgammelt håndværk. Det er første gang, at deres funklende kunst kan opleves i Danmark, og samarbejdet er unikt for Tivoli Friheden. Det er juletid og hjerternes fest, og det skal naturligvis fejres med et hjertevarmt eventyr.

Jul i Friheden: Julen bliver til et eventyr i år

 

Julestemning og nærvær

Julens kærlige ånd præger hele Friheden, der bliver udsmykket og oplyst med blandt andet 300 juletræer, 3.000 julekugler og 300.000 julelys – og desuden byder parken på julemusik og underholdning for alle aldre. I julemandens værksted kan børn få lov at hviske deres største ønske til julemanden eller gå på opdagelse lige dér, hvor alle julegaver pakkes til verdens børn. På nissernes postkontor kan unge som ældre skrive julekort på gammeldags facon, og sende varme julehilsner til dem de har kært.

Jul i Friheden: Julen bliver til et eventyr i år

Årets besøgende kan også kaste sig ud i de udvalgte forlystelser, der holder åbent i den mørkevintertid. Fra toppen af Danmarks højeste frit-falds forlystelse Hjertekig kan man opleve den unikke udsigt over Aarhus, der til den tid danser i glødende juleskær – eller man kan blive på jorden og nyde Skytower, der i anledning af højtiden forvandler sig til Danmarks største juletræ eller vandre igennem den 70 meter lange lystunnel, der fører besøgende direkte til julemandens levende rensdyr.

 

Duft og smag i bodebyen

Bodebyen præsenterer igen i år et væld af julegodter og varme drikke at lune sig på – hvad end det er kakao med flødeskum, gløgg eller æbleskiver, der frister mest. Besøgende kan også se frem til en række madboder, der byder på alt fra hjemmelavede churros til kvalitetsburgere eller fish’n’chips af højeste kaliber – ligesom nye juleartikler og gaver også er muligt at finde her blandt de 45 boder.

 

Fakta om lanternerne i Svanesøen

 • De er oplyst med over 5.000 LED-lys
 • Der er anvendt over 740 kvadratmeter stof og 1800 meter elektriske kabler
 • Håndværket stammer oprindeligt fra Zichuan-provinsen
 • Fem kunsthåndværkere har svejset, tændt, indpakket og malet alle lanternerne

 

Fakta om Jul i Friheden

 • Danmarks højeste juletræ
  (65 meter med 2,1 km lyskæder og 103.000 LED-lyskilder og stjerner på toppen)
 • 30 meter højt træ med 4,8 km lyskæder og 96.000 LED-lyskilder
 • 70 meter lystunnel med 50.000 LED-lyskilder
 • 16 km juleranker
 • 460 kvm lysgardin
 • 3000 udendørs julekugler
 • 500 lysdrops
 • 300 juletræer
 • 45 boder

 

Jul i Friheden: Julen bliver til et eventyr i år

Jul i Friheden: Julen bliver til et eventyr i år

Jul i Friheden: Julen bliver til et eventyr i år

Jul i Friheden: Julen bliver til et eventyr i år

 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også