Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Jul på Marselisborg: Dronningen vælger alligevel Aarhus

Af anders@sommersangdigital.dk

Dronning Margrethe har på grund af den aktuelle corona-situation ændret sine planer for juledagene i sidste øjeblik.

 

Planen har længe været, at dronningen skulle fejre jul på Schackenborg Slot i Møgeltønder. Men nu går turen i lighed med tidligere år i stedet til Aarhus, meddeler Kongehuset.

 

Jul med Joachim og Marie

“Hendes majestæt Dronningen holder juleaften på Marselisborg Slot sammen med deres kongelige højheder prins Joachim og prinsesse Marie og deres to børn, prins Henrik og prinsesse Athena, samt prins Nikolai og prins Felix,” fremgår det af meddelelsen, der også oplyser, at kronprinsefamilien holder fast i at holde jule i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg.

 

Dronningen ankommer til Aarhus allerede på mandag den 21. december og bliver i byen frem til onsdag den 30. december, når der er såkaldt residensforlæggelse til Amalienborg.

 

Det betyder, at den offentlige adgang til parken omkring slottet lukkes som altid, når dronningen benytter Marselisborg.

 

Ingen fare for nytårstalen

Majestæten vender altså tilbage til hovedstaden i god tid til at kunne holde sin traditionelle nytårstale, der som altid sendes direkte fra Amalienborg nytårsaften kl. 18.

 

Den traditionelle nytårskur for nogle af samfundets spidser, herunder regeringen, den 4. januar på Christiansborg er til gengæld aflyst, oplyser Kongehuset.

 

Marselisborg Slot blev opført syd for Aarhus i årene 1899-1902 i forbindelse med den senere kong Christian X’s forlovelse med prinsesse Alexandrine og givet til parret som en folkegave, tegnet af byens store arkitekt Hack Kampmann. Det er siden gået i arv som regentens personlige ejendom og fungerer traditionelt som især sommerresidens – og altså ramme om majestætens juleaften.

 

 

 

Del artikel

Andre læser også