ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Jul på Store Torv: Glæd dig til et helt nyt, stort juleevent

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Unsplash.
Foto: Unsplash.

De gode julenyheder vil ingen ende tage for tiden – og hold lige på nissehue og briller, for dét her hyggelige juleevent vil du altså ikke gå glip af.

Jul på Store Torv er navnet på byens nyeste juleevent, og her bliver der virkelig skruet op for julestemningen, når torvet fyldes med et julelandskab med gratis fællesaktiviteter for julefans i alle aldre.

Fra fredag den 26. november til søndag den 5. december er der dømt decemberhygge for fuld juleslæde. Det’ sørme, det’ sandt, det’ Jul på Store Torv.

Jul på Store Torv: Glæd dig til et helt nyt, stort juleevent
Foto: Mikkel Jespersen.

Både store og små giver den fuld juleslæde

De yngste kan glæde sig til Julemandens værksted, hvor der skal klippe-klistres, pyntes juletræ, pimpes nissehuer, spilles pakke-bingo, puttes glasur på honninghjerter og snuppes en jule-boogiewoogie ind i mellem.

De voksne kan få pudset juleformen af i de mange værksteder, der byder på fif, tricks og inspiration til højtiden.

Få eksempelvis styr på de finere detaljer i julesovsen, lav din egen kryddersnaps eller en lynhurtig adventskrans, så du er klar til nogle hyggelige decembersøndage.

Der er desuden demokratisk mødepligt, når Årets Gløgger skal findes blandt excellente kandidater med store dampende gryder i konkurrencen for alle gløgg-entusiaster.

Det samme gælder folkeafstemningen for eller imod marcipan i julekonfekten.

Både unge og gamle skal være med med, når aarhusianerne laver Danmarks længste juleguirlande rundt om Domkirken, når der er fælles julesang på torvet, eller når der bare skal hygges stille og roligt med lidt lune lækkerier rundt om bålet.

Jul på Store Torv: Glæd dig til et helt nyt, stort juleevent
Foto: Mikkel Jespersen.

En julegave fra hele Aarhus

Bag Aarhus’ nye juleevent står Aarhus Kommune og FOOD-Aarhus, der bl.a. arrangerer Food Festival på Tangkrogen og med i styregruppen sidder bl.a. Aarhus City Forening.

“Vi kommer til at samle alle aarhusianere og byens gæster til fællesskab, fest og hygge i nogle rammer, hvor julestemningen får fuld slæde! Det er imponerende, hvor stor opbakningen fra både erhvervsliv, foreninger og frivillige er.

Det myldrer med gode ideer og lyst til at lave noget sammen – og give resten af byen en rigtig Aarhus-jul,” fortæller Anna Lund, der er direktør for FOOD-Aarhus, i en pressemeddelelse.

Om byens nye juleevent siger borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard:

“Jul på Store Torv er et godt eksempel på, hvad det er, vi kan i Aarhus: Skabe noget i et fællesskab, hvor både erhvervsliv, foreninger, frivillige og det offentlige er med.

Udover at give byens borgere og gæster nogle gode december-oplevelser, så er et event som Jul på Store Torv med til at styrke samarbejder på kryds og tværs i hele byen og kommunen – og det er noget, vi får glæde af længe efter, at julelysene er pillet ned.”

Følg med i Facebook-eventet her.

Del artikel

Andre læser også