Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Juleferie hos Familien – det kan I lave

Af Annoncør

Det er tid til at holde ferie fra jobbet og ligge studiebøgerne på hylden for en stund. I har sikkert allerede en masse traditioner, som I holder i hævd, men måske kan der godt indfinde sig enkelte dage, hvor I ikke ved, hvad I skal lave. Frygt ej. Her får du nogle idéer til, hvordan I kan bruge tiden sammen i Aarhus.

Spil et spil

Der er da ikke noget sjovere end at tvære far i et godt gammeldags brætspil, eller vise lillebror, hvem der er klogest på paratviden. Selvom en dag med spil godt kan føre til at bølgerne går lidt højt, så er det også noget, der kan få os til at glemme alt om hverdagen. Find jeres yndlingsspil frem og gør klar til at dyste. I kan også finde quizzer online, der kan teste jeres paratviden på sport, tv-serier eller politik. Lige meget, hvad I foretrækker, så er der masser af timers underholdning. 

Gå en tur 

Når vi har fået kørt en masse brun sovs, kartofler og risalamande i hovedet, kan vi godt føle os lidt tunge i dagene derefter. Derfor kan det være en god idé at tage vinterskoene på og gå en lang tur i den friske luft. Rundt omkring i Aarhus findes der flere smukke vandreruter. I kan blandt andet gå en tur Marselisborg Dyrehave, hvor I ikke bare vil komme til at opleve Marselisborg, men også dådyr, som kan fodres. Med en fodring af Bambi bliver det næsten ikke mere julet. 

Tag i Den Gamle By

I hele december bliver Den Gamle By forvandlet til et julemekka, hvor det ikke bare er muligt at se, hvordan man fejrede jul i gamle dage, men også møde dem. Rundt omkring i byen kan du møde tidstypiske aktører, der vil fortælle om julen i henholdsvis 1864, 1927 og 1974. Når I har brug for lidt godt til ganen, kan I selvfølgelig også mæske jer i æbleskiver, biskop-punch og honninghjerter. Husk at købe billet i god tid, da der er et begrænset antal billetter til salg per dag. 

Se på kunst 

Du kender den. Den velkendte regnbue. ARoS regnbuen er noget af det mest ikoniske ved smilets by og tiltrækker hvert år turister fra hele verden. Det virkelige tilløbsstykke bør dog være den flotte kunst som museet hylder. I dets ti etager er skiftende udstillinger, der dog altid spænder over en vid kam og årrække. Her kan du kombinere den danske guldalder med international nutidskunst i form af moderne kunstinstallationer. Husk også at få taget et billede med den 4,5 meter høje Boy, der er endnu en af de kendte værker, som museet huser. 

God tur hjem til jul og god fornøjelse med julens mange aktiviteter i Aarhus.

Del artikel

Andre læser også