Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Julemarked udfordret af vintervejret: Jul på Store Torv tager en pause onsdag

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Unsplash.
Foto: Unsplash.

DMI varsler snestorm – decembervinden blæser julepynten af træerne, rusker i lyskæderne og de frivillige bruger al deres tid på at jagte forfløjne nissehuer.

Derfor holder juleaktiviteterne på Store Torv pause onsdag den 1. december. Det skriver Jul på Store Torv i en pressemeddelelse.

“Vi havde faktisk bedt vejrguderne om et lille drys sne til at fuldende dekorationerne. Men ikke med den fart som DMI stiller os i udsigt. Det betyder desværre, at vi er nødt til at tage en lukkedag.

Vi er heldigvis klar igen torsdag 2. december til søndag 5. december med et program, der banker julestemningen helt op i det røde felt,” fortæller Anna Lund, direktør for FOOD-Aarhus, der er arrangøren bag byens nye juleevent.

Torsdag åbnes der igen for juleløjerne

I morgen torsdag kan du igen komme forbi og deltage i de hyggelige juleaktiviteter

Lær f.eks. at lave julelækre frikadeller af linser og bliv overrasket over de mange andre steder, linserne kan bruges i julekøkkenet.

Det Grønlandske Hus løfter stemningen med grønlandske julesange og fortæller om traditionerne højt mod nord.

Fredag står mundvandet i øjenhøjde hos både store og små

Det sker, når eleverne på Aarhus Tech’s grundforløb viser, hvordan man laver en hjemmelavet julemedister fra bunden.

Tilhørerne er med på hele turen og møder både det ferske kød, de rigtige krydderier, prof-grejet til pølsestopning og forklaringen på, hvorfor en medisterpølse både skal koges og steges.

Fredagens Jul på Store Torv byder også på småkagepynt for store og små samt snapse-værksted for de voksne, der under Snapsemester Jan Kristiansens kyndige vejledning, sammensætter en helt personlig julesnaps, der er klar til juledagenes sammenkomster.

Lørdag indbyder stjernekokken Francis Cardenau til bønnemøde

I rollen som bælgfrugtprædikant viser han sammen med husholdningslærerinde Trine Krebs, hvordan man sætter så meget fut i smagen på planterigets proteinbomber, at de er velkomne på julebordet hos både vegetarer og altædere.

Kokken og blikkenslageren pimper julemiddagen

Lørdag er også dagen, hvor man kan kigge kokken og hans kammerat blikkenslageren over skulderen, når de pimper julemiddagen med råvarer, der kan fås i ethvert supermarked – og med teknikker, som enhver glad amatør kan mestre.

Dagen byder også på vinsmagning, krea-hygge, lav-dit-eget-julekort og højtlæsning af juleeventyr.

Søndag koger hele Store Torv over af julestemning

Først sætter fem ambitiøse vinmagere og destillatører blus under gryderne til dysten om titlen som Året Gløgger.

Den spændingsmættede kamp kommenteres veloplagt af Gorm Wisweh, der som tv-kok og tidligere vinder af DM i gløgg er ekspert i varme juledrikke. Kun de fineste ingredienser får adgang, så glem alt om lunken gågade-gløgg og slappe rosiner.

Publikum med billet til kampen har naturligvis fuld adgang til selv at tjekke kvaliteten af finalisternes arbejde.

Jul på Store Torv kulminerer, når Aarhus Gospel Singers, rykker ind med 200 sangere og et band, der fyrer op under kedlerne, og sætter fuldt tryk på musikken, så julestemningen blæses ud i alle afkroge af byen.

Se de fulde program for Jul på Store Torv her.

Jul på Store Torv foregår til og med søndag den 5. december på Store Torv i Aarhus.

Del artikel

Andre læser også