Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Juletaffel: Varna Palæet genopliver traditionen, som er en fyrste værdig

Af Jan L. Pedersen

Taffel betyder på dansk regenters og andre fyrstelige eller særligt højtstående personers måltid. Dog er der i skrivende stund ingen regenter tilmeldt Varna Palæets store juletaffel, selvom det ville være oplagt, da Marselisborg Slot nærmest er genbo til det historiske palæ med den smukke udsigt ud over Aarhus bugten.

 

Julen nærmer sig med hastige skridt. Dagene bliver kortere og temperaturen lavere, julegaveønskerne melder sin ankomst, og den hektiske juletid er lige om hjørnet. Palle Enevoldsen, som er køkkenchef på Varna, har handlet på den kendsgerning og vil gerne give gæsterne en speciel oplevelse i anledning af julen.

 

Fire dage – that’s it

Juletaffel på Varna foregår fire gange i år. Det er lørdag den 23. og lørdag den 30. november samt fredag den 7. og fredag den 20. december 2019 klokken 18.00.

 

På disse udvalgte aftener har Enevoldsen og hans crew lavet en velassorteret stressfri menu, som man kan komme og nyde med god samvittighed. 

 

Maden komplimenteres af særligt udvalgte vine, som Varna har liggende i kælderen, og som undervejs vil blive kommenteret af Varnas egen sommelier.

 

 

Enten eller – fem eller syv retter

Der er mulighed for at vælge mellem en 5 eller 7-retters menu, som du kan dele med dine nærmeste.

 

 

Menuen og vinene

 

Sprøde snacks med trøffelmayo

***

Mas d’Oliver, Krismanel, Pedenés

***

Sashimi af tun med estragon og mandler

2018 Sauvignon Blanc, Domaine de Sautereau, Sancerre

*****

Helleflynder med aspargesjordskokker og trøffel

2017 Bourgogne Blanc, Thomas Morey, Chassagne Montrachet

*****

*Blæksprutte med piment d´Espelette, Hokkaidogræskar og grønkål

2014 Riesling, Rolly Gassmann, Alsace

***** 

Sprødstegt sandart på ragout af porre og brissel

2016 Chorey Les Beaune, Machard de Gramont, Bourgogne

*****

Okse med rødbede, syltede kastanier, rosenkål og tyttebær

2017 Il Piccolo, Peter Vinding Diers, Sicilien

*****

*Vacherin mont d’or med timianhonning og sprødt rensdyrlav

2017 Riesling Auslese, Willi Haag, Mosel

*****

Kirsebærdessert med mørk chokolade, ris a la mande som is og vanille

2013 Late Bottle Vintage, Grahams, Porto

*****

Kaffe og sødt

 

5-retters menu med vine koster 1.100 kroner

7-retters menu med vine koster 1.400 kroner

 

Booking af bord foregår på det her link:  

 

Restaurant Varna

Marselisborg Skov, Ørneredevej 3
8000 Aarhus C
Telefon +45 86 14 04 00
Mail: info@varna.dk
www.varna.dk 

 

Juletaffel: Varna Palæet genopliver traditionen, som er en fyrste værdig

.

 

Del artikel

Andre læser også