Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bourgogne til Bordeaux: Jyllands største vinfestival kommer til Aarhus

Af Freja Dumont

Over de seneste år er danskernes kærlighed til vin bare vokset og vokset.

Nu får aarhusianerne mulighed for at blive endnu klogere på et af verdens absolut største og mest populære vinlande, når Winemarket sætter fokus på franske vine i Ridehuset i Aarhus lørdag den 29. oktober.

“Must visit” for vinentusiaster

Winemarket Goes French byder på mere end 20 forskellige vinhandlere, der tilsammen tager over 200 forskellige vine med, i mange forskellige prislejer, og som alle kan smages fra 265 kroner.

Det bliver altså et “must visit” for vinentusiaster og folk, der gerne vil lære mere om fransk vin.

Bourgogne til Bordeaux: Jyllands største vinfestival kommer til Aarhus

“Vi glæder os helt vildt til at vise aarhusianerne de mange fantastiske vine, som de forskellige vinhandlere har med. Vi har lavet et forrygende program, så gæsterne virkelig kan smage sig igennem Frankrig som vinland,” siger Mads Jordansen, der er arrangør af Winemarket og også står bag winelab.dk og Winelab Academy i Mejlgade.

Boblende, hvide og røde vine

Til Winemarket Goes French kan gæsterne altså smage masser af forskellige vine. Du kan opleve alt fra klassiske vine fra Bourgogne og Bordeaux, til naturlige vinstile fra ellers oversete områder.

Der bliver mulighed for at smage boblende, hvide og røde, lette og læskende, kraftige og krydrede vine. Hvad end du er til, så har Winemarket Goes French lækre vinoplevelser til dig.

“De fleste kender nok fransk vin, men der er mange, som ikke nødvendigvis ved, at fransk vin dækker over så mange forskellige druesorter og stilarter.

Målet med Winemarket er sammen med vinhandlere fra hele landet at gøre gæsterne klogere på vinens verden, deres egen smag og få en større forståelse af, hvad fransk vin har at byde på. Det glæder vi os helt vildt til,” fortæller Mads Jordansen.

Bourgogne til Bordeaux: Jyllands største vinfestival kommer til Aarhus

Vinbønder besøger også Ridehuset

Flere af vinhandlerne har også inviteret vinbønder med i Ridehuset. ”Det er fantastisk, at vi kan få vinbønder herop og fortælle om det unikke produkt, de skaber.

Det er jo håndværkere, der med stor passion skaber det produkt, som vi er så heldige at få lov at nyde. Det er også en god måde at få stillet alle sine nysgerrige spørgsmål og på den måde blive endnu klogere på vinen,” siger Mads Jordansen.

Det er tolvte gang, der afholdes Winemarket, og tidligere har man med stor succes afholdt bl.a. Winemarket Goes Sparkling og Winemarket Goes German. Sidst havde Winemarket knapt 800 besøgende.

Del artikel

Andre læser også