Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ikoniske rammer: Vinbar indvier skjult baggård midt i Aarhus

Af Freja Dumont

Før i tiden havde den ikoniske bar, natklub og restaurant ‘Jacobs Pita og Bar BQ’ hjemme i Vestergade nummer 3.

I dag finder du Jysk Vin Vinbar på adressen, som siden november 2022 har dannet rammerne om en hyggelig og eksklusiv vinbar.

Vinbaren på 169 kvadratmeter er indrettet med veloursofaer, læderstole og rustikke stenborde. Det store åbne rum er inddelt i mindre ‘rum i rummet’ med lette gennemsigtige gardiner, der giver en lounge-feeling, som man kender fra Sydeuropæiske vinbarer.

Ikoniske rammer: Vinbar indvier skjult baggård midt i Aarhus

På trods af den eksklusive indretning er stemningen hos Jysk Vin Vinbar helt nede på jorden, og der er plads til alle lige fra connaisseuren til kæresteparret til de unge studerende.

Vil du sidde udenfor, kan du slå dig ned på pladserne foran vinbaren og tage del i det summende liv på Vestergade, ligesom du kan sætte dig om i stedets hyggelige brostensbelagte baggård, som netop er åbnet efter at have gennemgået en større renovering.

“Vi har glædet os utrolig meget til endelig at kunne invitere gæster i baggården, som jo er en smule legendarisk, da der blev holdt mange gode fester herude, dengang det var ‘Jacobs Pita og Bar BQ’.

Vi fokuserer lidt mindre på festdelen og mere på hyggen, og vi har forsøgt at skabe en lille grøn oase i midtbyen, hvor der skal være plads til gode stunder i solen med et lækkert glas vin.

Svigter det danske vejr, kan man sætte sig under de kæmpestore parasoller med varmelamper,” siger Alexander Jensen, som er daglig leder hos Jysk Vin Vinbar

Om Jysk Vin Vinbar

Siden Jysk Vin blev grundlagt i 1982 (dengang som Jysk Vinlager), har deres mission været at levere kvalitetsvine direkte fra bonden uden fordyrende mellemled, hvor den høje kvalitet og det tætte samarbejde med producenten har været i højsæde.

Den filosofi har gjort Jysk Vin til en af landets førende leverandører af kvalitetsvine.

Siden begyndelsen i en garage i 1982 er der kommet både en stor forretning i Randers og en webshop til, og nu 40 år senere i 2022 har Jysk Vin endnu et ben at stå på – en vinbar.

Jysk Vin Vinbar drives i samme ånd med fokus på kvalitet, forbindelsen til vinbonden og den tætte dialog med gæsten.

Ikoniske rammer: Vinbar indvier skjult baggård midt i Aarhus

Gå på opdagelse i mere end 175 vine på glas

Jysk Vin Vinbar tilbyder en bred vifte af vine fra hele verden, som importeres direkte fra bonden uden de fordyrende mellemled.

Sortimentet er stort og vinene serveres på både flaske og glas – faktisk kan du hos Jysk Vin Vinbar få mere end 175 vine på glas, som fås helt ned til 60 kroner.

Du finder et stort udvalg af rødvine, hvidvine, rosévine og mousserende vine, så der er noget for enhver smag. Og er du usikker på, hvilken vin du skal vælge, kan du altid spørge en af barens kompetente vintjenere, som står klar til at vejlede og rådgive.

Du kan også prøve stedets populære koncept “Dagens Flight”, hvor du kan smage på tre forskellige vine for kun 125 kroner.

Hvad end du er til rød, hvid, tør eller frugtig vin, kan du i samarbejde med vintjeneren finde tre glas, som imødekommer dine præferencer.

“Dagens Flight er en fantastisk måde at prøve nye vine og lære mere om forskellige druesorter, regioner og vine i almindelighed.

Derudover er det en social oplevelse og en god måde at tilbringe en aften sammen på og lære mere om vine,” siger Alexander Jensen.

Du kan også altid benytte dig af QR-koden, som følger med, hver gang du bestiller en flaske eller et glas vin. Du scanner blot koden med din telefon, og herigennem får du meget mere info om både vinen og producenten.

Er du begejstret for vinen i glasset, kan du via QR-koden også bestille vinen til hjemmelevering – og for hver gang du bestiller, optjener du 5% bonus på dine køb i vinbaren. Win win!

Bliv klogere på vin til smagninger

En anden ting som gør Jysk Vin Vinbar et besøg værd er deres vinsmagninger.

Stedet arrangerer nemlig regelmæssigt vinsmagninger, hvor du kan smage på forskellige vine og lære mere om alt frat druesorter til regioner.

Det kan f.eks. være Portvinssmagning, Châteauneuf-du-Pape-smagning, Ladies Night eller Champagnesmagning, og du kan både afholde firma- eller privatarrangement for mellem 5 og 50 mennesker, hvis du ønsker det.

Læs mere om Jysk Vin Vinbars smagninger lige her.

Hvad: Jysk Vin Vinbar
Hvor: Vestergade 3, 8000 Århus C
Hvornår: Mandag til torsdag kl. 14 til 23, freda til lørdag kl. 14 til 01

Til at stille den lille sult har Jysk Vin Vinbar snacks og charcuterie såsom manzanilla-oliven, ost, pølse, parma og brød fra Spottag, der alt sammen komplimenterer vinen. 

Læs mere om Jysk Vin her.

Del artikel

Andre læser også