Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe Aarhus-projekt vækker debat: Nu kan du komme til orde

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Aarhus Kommune
Foto: Aarhus Kommune

Har du en klar holdning til udvidelsen af Aarhus Havn? Så sæt kryds i kalenderen mandag d. 26. september.

Her afholder Aarhus Kommune den første borgerkonference om havneudvidelsen, som skal kaste lys over udvidelsen og sikre, at politikerne i byrådet har størst mulig viden, når de skal behandle sagen.

Det er nu, man har mulighed for komme til orde, stille spørgsmål og være med til at sikre det bedst mulige beslutningsgrundlag

Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus

Konferencen finder sted på Aarhus Rådhus kl. 18.30-21.15. Du kan tilmelde dig lige her

Allerede fra klokken 16.00 kan alle tilmeldte besøge informationsstande og se 3D-modeller af den foreslåede udvidelse.

Borgmester med klar opfordring

Det var bl.a. byens borgmester, der tidligere på året tog initiativ til borgerkonferencen.

“Jeg vil opfordre til, at alle interesserede tilmelder sig borgerkonferencerne på Aarhus Rådhus. Det er nu, man har mulighed for komme til orde, stille spørgsmål og være med til at sikre det bedst mulige beslutningsgrundlag.

Det er vigtigt, at vi får adresseret de dilemmaer, vi står over for, så byrådet kan finde den bedst mulige løsning for Aarhus,” lyder det Jacob Bundsgaard i en pressemeddelelse.

Også den nye rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Nicolaj Bang, ser frem til at få uddybet aarhusianernes holdninger til havneudvidelsen.

“Havneudvidelsen har fyldt på mit bord fra allerførste dag. Det er et projekt, der vækker rigtig mange følelser i byen.

Jeg håber, at mange aarhusianere vil tage imod vores invitation om at deltage i borgerkonferencen og debatten om, hvordan vi lykkes med at udvide havnen på en måde, der tilgodeser de mange behov, som borgerne, erhvervslivet og byen har, lyder det fra Nicolaj Bang.

Debatten fortsætter i efteråret

På borgerkonferencen vil Aarhus Kommune give en status på arbejdet med havneudvidelsen.

Der vil være oplæg om debatterne på de forudgående temamøder, og så bliver det muligt at stille spørgsmål og tage del i debat om processen, temamøderne og havneudvidelsen generelt.

Største borgerinddragelsesproces nogensinde
Borgerinddragelsesprocessen omkring havneudvidelsen er uden fortilfælde i Aarhus Kommune. Processen består af:

  • Mindst ni temamøder, hvor interessenter, fagpersoner og repræsentanter fra erhvervslivet deltager. Både fortalere for og modstandere af havneudvidelsen er repræsenteret ved temamøderne.
  • To borgerkonferencer på Aarhus Rådhus. Ved begge borgerkonferencer er der plads til cirka 500 deltagere med krav om tilmelding. Konferencerne bliver også streamet.
  • 36 tilfældigt udvalgte aarhusianere skal komme med råd og anbefalinger om udvidelsen, hvilket udspringer af V og SF’s forslag en uafhængig inddragelsesproces. Det ledsages af en politisk følgegruppe.

Kilde: Aarhus Kommune

Når borgerkonferencen er afviklet, forsætter debatten om havneudvidelsen.

I løbet af efteråret afvikler Teknik og Miljø endnu fire temamøder, hvor interessenter, fagpersoner og erhvervslivet er repræsenteret. Den 7. november bliver der holdt endnu en borgerkonference.

Sideløbende debatterer 36 uafhængige og tilfældige udvalgte aarhusianere havneudvidelsen, hvilket skal munde ud i råd og anbefalinger om udvidelsen.

Når borgerinddragelsesprocessen er afviklet, bliver udvidelsen – inklusive høringssvar og opsamlinger fra temamøder, borgerkonferencer og borgersamling – sendt til politisk behandling i byrådet.

Hvad: Borgerkonference om havneudvidelsen
Hvor: Aarhus Rådhus
Hvornår: 26. september kl. 18.30-21.15

Del artikel

Andre læser også