ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe anerkendelse: Aarhus-museum nomineret til årets museum i Europa 

Af Freja Dumont
Foto: Besættelsesmuseet
Foto: Besættelsesmuseet

Besættelsesmuseet, som genåbnede i august 2020 efter 2,5 år med renovering og opstilling af en helt ny udstilling, har modtaget stor anerkendelse med nomineringen til den ældste og mest prestigefyldte museumspris i Europa, European Museum of the Year Award. Det skriver museet i en pressemeddelse.

”Vi synes, det er helt fantastisk, at et lille museum som Besættelsesmuseet kan blive nomineret til sådan en pris. Det havde jeg slet ikke turde håbe på”, siger museumsinspektør Søren Tange Rasmussen, der er daglig leder af det lille museum, der ligger i samme bygning som Køn ved siden af Domkirken i Aarhus.

Om Besættelsesmuseet vinder prisen bliver afsløret på en international museumskonference, der finder sted i Tartu i Estland 4.-7. maj 2022.

En del af Den Gamle By

Den aktuelle udstilling beskriver Aarhus under Anden Verdenskrig og sætter fokus på besættelsestidens svære valg og dilemmaer.

Udstillingen handler blandet andet om de danskere, der tog et valg og blev enten frihedskæmpere eller kollaboratører, dvs. allierede sig med besættelsesmagten.

Udstillingen er blevet godt modtaget af gæsterne og har fået rosende anmeldelser.  

Besættelsesmuseet er en afdeling af Den Gamle By, og det er derfor også historikere og udstillingseksperter fra Den Gamle By, der har stået bag det nye museum.

Den gennemgribende renovering og fuldkomne nytænkning af udstillingen blev gjort mulig med støtte fra Aarhus Kommune og en stor donation fra Nordea-fonden.

Kæmpe anerkendelse: Aarhus-museum nomineret til årets museum i Europa 
Foto: Besættelsesmuseet

Sidste efterår udsendte European Museum Forum en dommer i konkurrencen, der skulle underkaste Besættelsesmuseet en grundig gennemgang.

Dommeren var den russiske museumsekspert Dina Sorokina, der tidligere har stået i spidsen for Boris Yeltsin Museet i Yekaterinburg. Efter besøget på Besættelsesmuseet fortsatte mødet i Den Gamle By.

Den Gamle By har tidligere være nomineret European Museum of the Year Award, og blev i 2017 præmieret med en Special Commendation.

Besættelsesmuseet er netop genåbnet efter seneste coronanedlukning og kan her i vintermånederne opleves onsdag og torsdag, 13-17 og lørdag og søndag 11-17. I uge 7 er museet åbent alle dage mellem 10 og 17.

Se de andre nominerede museer her.

Del artikel