Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor anerkendelse: AUH er blandt verdens bedste

Af Jonathan Sten Drivsholm
Arkivfoto: Tonny Foghmar
Arkivfoto: Tonny Foghmar

Vi kan godt være stolte af vores hospital her i byen.

Aarhus Universitetshospital bliver gang på gang rangeret som et af de allerbedste hospitaler på verdensplan, og nu er det sket igen.

I det amerikanske nyhedsmagasin Newsweeks årlige rangering af verdens bedste hospitaler inden for digitalisering ligger AUH nummer 15 ud af 330 hospitaler på verdensplan.

Det oplyser hospitalet selv i en pressemeddelelse.

“AUH og Region Midtjylland har i mange år prioriteret og arbejdet aktivt med at udvikle digitale løsninger, hvor vi blandt andet indsamler og bruger data til at lette arbejdsgange for vores medarbejdere og øge kvaliteten af den behandling, vi tilbyder vores patienter.

Det er en del af vores DNA at arbejde innovativt med teknologi og derfor er det igen i år en dejlig anerkendelse at se, at vi ligger blandt verdens mest smarte hospitaler,” lyder det fra konstitueret hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen.

Rykker op ad listen

Rangeringen laves i et samarbejde med dataanalysefirmaet Statista og dækker netop over de hospitaler, der er særligt gode til at bruge data og teknologi i daglige hospitalsopgaver og til behandling af patienter.

AUH er de seneste år rykket flere placeringer op ad listen.

Siden 2021 er Aarhus Universitetshospital gået fra en 19. til en 15. plads og af de europæiske hospitaler rangerer Aarhus Universitetshospital stadigvæk som det tredjebedste.

Det er kun svenske Karolinska Universitetshospital og tyske Charité Universitetshospital, der overgår AUH.

Se hele listen ‘World’s Best Smart Hospitals 2024’ her

Del artikel

Andre læser også