Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe forvandling: Hipsterhøjen får mere plads og et skud kultur

Af Freja Dumont

Parkeringspladsen rundt om Hipsterhøjen skal omdannes, så det bliver en grøn og aktiv del af Graven i Latinerkvarteret.

Det er en del af planerne for den gamle tandlægeklinik, der netop er solgt skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Selve klinikken skal bevares og omdannes, så der kan være cafe, butik og værksteder for kunstnere, musikere og iværksætteri.

”Lad det endelig forblive et sted, hvor man kan hænge ud”, mere grønt og flere siddepladser var nogle af de ønsker, aarhusianerne kom med, da stadsarkitekten efterlyste ideer til området ved Hipsterhøjen.

De ønsker bliver opfyldt af ejendomsselskabet Graven 21 ApS (en del af Tækker Group), der har købt den gamle tandlægeklinik i Graven ved Hipsterhøjen.

Bygningen, der husede tandlægeklinikken, bliver bevaret. På første sal bliver der etableret værksteder til kunstnere, designere, musikere mv., mens stueetagen åbnes op med cafe, udstilling og butik, så den bliver en aktiv del af byrummet og den stemning, der er i Latinerkvarteret.

”Projektet er lykkedes med at sætte den smukke, bevaringsværdige bygning i spil på en ny måde, så den bliver en aktiv del af det helt særlige miljø, der er ved Hipsterhøjen.

Jeg er sikker på, det kommer til at bidrage positivt til det byliv, der er i dag,” siger rådmand, Teknik og Miljø, Nicolaj Bang i pressemeddelelsen.

Kæmpe forvandling: Hipsterhøjen får mere plads og et skud kultur

Forbliver et sted man kan hænge ud

I dag er Hipsterhøjen omringet af parkering og vej, men i fremtiden vil terrænet blive hævet, så hele pladsen foran klinikken bliver en del af Hipsterhøjen.

Det vil give bedre sammenhæng mellem byrummet og bygningen, så kulturen bliver en del af Hipsterhøjen.

”Jeg er glad for, at projektet giver byens kunstnere og andre kreative en helt naturlig plads i Latinerkvarteret.

Hipsterhøjen forbliver et sted aarhusianerne kan hænge ud i Latinerkvarteret, hvor der i fremtiden vil være mere kunst og kultur til glæde for hele Aarhus,” siger Anne Mette Boye, stadsarkitekt, Aarhus i en pressemeddelelse.

Der vil fortsat være offentlig adgang til hele Hipsterhøjen – ligesom i dag.

Fra tandlægeklinik til kulturklinik

Tækker Group ønsker at forvandle tandlægeklinikken til et levende kulturpunkt – et kulturelt åndehul for byens borgere.

“Det er fantastisk at kunne være med til at etablere noget af det, som

Aarhus mangler allermest – et hus hvor kunst, kultur, musik og iværksætteri kan udvikles, praktiseres og fremvises. Et frirum midt i byen til vores fælles gavn,” siger Jørn Tækker, ejer af Tækker Group.

Projektet understøtter visionerne for midtbyen, hvor byrådet lægger op til at bygge videre på de kvaliteter, Latinerkvarteret rummer i forvejen og gør byrummet til et hyggeligt sted at slå sig ned.

Teknik og Miljø vil i den kommende tid kvalificere projektet sammen med køber, inden arbejdet med at omdanne byrummet og bygningen kan gå i gang.

Del artikel

Andre læser også