Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis adgang: Kæmpe klatrehal åbner i Aarhus

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Boulders
Foto: Boulders

Er du en ægte klatretrøs eller bare nysgerrig på at prøve klatring af?

Så kig forbi Søren Nymarks Vej 6A i Højbjerg fra i morgen – fredag d. 13. januar.

Her åbner Aarhus’ største klatrehal på hele 1550 kvadratmeter.

Klatrekæden Boulders, der står bag den nye hal, inviterer derfor indenfor til åbningsfest med gratis entré for alle en hel uge frem.

Danmarks største i en måned

Den kæmpestore klatrehal er Boulders’ tredje her i byen.

Kædens andre klatrehaller finder du på Ankersgade i midtbyen og Graham Bells vej i Aarhus N.

Praktisk information
Boulders klatrehal i Aarhus Syd har adressen Søren Nymarks Vej 6A, 8270 Højbjerg. Der vil være åbent for besøgende i åbningstiden kl. 10 til 22 alle ugens dage. Styrketræningsområdet vil være åbent for medlemmer før resten af hallens åbningstider med tidlig ubemandet morgenadgang. 

Boulders er en landsdækkende klatrekæde med afdelinger i blandt andet Aarhus C, Aarhus N og Aarhus S, som har eksisteret siden 2009. Med ugentlige opdateringer af klatreruter på otte sværhedsgrader er der udfordringer for både nye som erfarne.

Kilde: Boulders

Den nye Boulders-hal byder udover 900 kvadratmeter klatreområder for klatrere på alle niveauer også på en økologisk café, et styrketræningsområde og en børnevenlig afdeling. 

Gratis adgang: Kæmpe klatrehal åbner i Aarhus
Foto: Boulders

“Vi håber at se en masse klatreglade aarhusianere, når vi slår dørene op til en klatrehal, der som fun fact bliver Danmarks største, indtil vi en måned efter åbner en endnu større hal i Hvidovre.

Vi åbner med en fest og en masse gode tilbud – blandt andet giver vi et 3-ugers introhold til alle, der melder sig ind,” lyder det fra Boulders-direktør Martin Petersen i en pressemeddelelse.

Faciliteter for alle

Den nye klatrehal bliver for alle, og i den finder du bl.a. en OL-væg, børnevenlige klatrevægge i alle sværhedsgrader, et styrketræningsområde, der kan gøre det ud for et lille fitnesscenter, og et stort Kilter Board.

Kilter Board er en interaktiv klatrevæg, som er styret gennem en app med et stort, globalt klatrefællesskab.

Klatrehallen i Højbjerg skal efter stor efterspørgsel gøre klatring mere bekvemt for byens sydlige beboere. 

“Gennem de seneste år har vi oplevet en markant øget interesse for klatring, og vores klatrehaller i Aarhus er dagligt godt fyldte med klatreglade aarhusianere. Faktisk er interessen så stor, at vi som følge af pladsmangel har følt os foranlediget til at åbne endnu en hal.

Klatrehallen får placering i Aarhus Syd efter stor efterspørgsel fra de af vores klatremedlemmer, der kommer fra området og også fra trekantområdet, hvorfra medlemmerne nu får en kortere køretur. I Højbjerg er det lykkedes os at finde et stort lokale, der skaber rum for masser af klatreaktivitet,” lyder det afsluttende fra Boulders-direktør Martin Petersen.

Del artikel

Andre læser også