Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skøn juletradition: Kæmpe luciaoptog vender tilbage

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Per Bille, Ry-foto.dk
Foto: Per Bille, Ry-foto.dk

Med tændte lys, hvidt tøj og en fire meter høj luciabrud er der lagt op til en af julens faste traditioner, når årets store Luciaoptog med frivillige går igennem byens gader onsdag den 13. december.

Optoget starter med smukke julesange fra Pustervig Torv klokken 16.40. Herefter går optoget ad Rosensgade, fortsætter op ad Strøget og slutter til sidst ved Aarhus Street Food.

”Luciaoptoget er en dejlig tradition, hvor vi får mulighed for at fylde gaderne med lys og glæde.

Sidste år var der rigtig mange deltagere og tilskuere, og vi håber at mindst lige så mange vil være med igen i år,” siger direktør i VisitAarhus Pia Lange Christensen.

Frivillige står bag

Luciaoptoget er arrangeret af ReThinker som er VisitAarhus’ frivillighedsorganisation. Et par tusinde frivillige er med i netværket, som hjælper til ved eksempelvis kulturelle arrangementer, events og krydstogtanløb.

Selve luciabruden er også lavet af de frivillige, og er fire meter høj. Bruden havde premiere ved sidste års Luciaoptog efter at de frivillige havde arbejdet på bruden i et par år.

”Luciaoptoget er en hyggelig oplevelse for både de frivillige, deltagerne og for publikum. Målet er at bidrage til julestemningen i byen.

Men det handler også om at sætte fokus på de frivillige kræfter, som er med til at gøre så mange kulturelle begivenheder rundt i Aarhusregionen mulige. Det er vi ret stolte af”, siger frivillighedschef i VisitAarhus Ulla Svenningsen Lund.

Deltagere til optoget kan tilmelde sig her, og alle er velkomne.

Hvornår: Kl. 16.40 starter juleoptoget ved Pustervig Torv med fælles julesange. Kl. 17.00 – 17.30 bevæger Luciaoptoget sig fra Pustervig og ad Rosensgade. Herefter går det gennem Strøget og ender ved Aarhus Street Food

Del artikel

Andre læser også