Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe succes: Lille aarhusiansk tøjvirksomhed laver hyldest T-shirt til Jørgen Leth

Af Jan L. Pedersen

”Han er lyden af sommer. Fuglesang i dine ører. Den menneskelige inkarnation af Alpe d’Huez. Jernhestens vinger. Han er vandbæreren. Han er kaptajnen. Han er cykelløbet”

 

Sådan indleder det aarhusianske tøjmærke LAKOR deres beskrivelse af manden, som de på en T-shirt har afbilledet med cykelhat og den gule førertrøje. Manden, der er tale om, er naturligvis cykelsportens poetiske formidler Jørgen Leth. Den første version af trøjen blev sat til salg under Tour de France for to år siden, og den blev udsolgt på rekordtid. I dette års Tour de France bliver Jørgen Leth ikke en del af TV2’s Tour de France-dækning, hvilket har fået mange entusiaster op af stolene. LAKOR oplevede i den forbindelse en massiv efterspørgsel på T-shirten.

 

Overvældende interesse

”Efterspørgslen på T-shirten har været overvældende efter nyheden om Jørgens Tour exit på TV2. Det har derfor været en sand fornøjelse, at vi i samarbejde med hovedpersonen selv, har lavet denne T-shirt som et lille plaster på såret til alle Jørgens mange fans.”

Kæmpe succes: Lille aarhusiansk tøjvirksomhed laver hyldest T-shirt til Jørgen Leth

Firmaet satte 1000 T-shirts til forudbestilling og disse T-shirts er blevet revet væk, og er allerede udsolgt ”Vi vidste godt, at Jørgen var populær, alligevel kom det bag på os, hvor mange dedikerede Leth-fans, der findes rundt om i landet. Der er en ny sending T-shirt på vej, så vi håber at kunne gøre alle Jørgens fans glade.” 

Kæmpe succes: Lille aarhusiansk tøjvirksomhed laver hyldest T-shirt til Jørgen Leth

Inspirationen til hyldest-trøjen beskriver LAKOR således: ”I LAKOR vil vi gerne sætte nostalgi ind i en moderne kontekst, og meget få mestrer den disciplin bedre end Jørgen Leth. Med sit underfundige ordvalg og karakteristiske stemme har han gjort Tour de France-oplevelsen til en poetisk rejse. Som kunstner og person er han et ikon for avantgarde kultur samtidig med at være dansk folkeeje. Det er en kontrast vi hos LAKOR beundrer og finder inspirerende. Det er derfor en sand fornøjelse, at vi har fået lov til at lave en hyldest til Jørgen. Vi mener, at det er på tide, at han kommer i den gule førertrøje.”

 

Hør hvad Jørgen selv siger om T-shirten her:

 

Hvis salget af T-shirten fortsætter på samme måde som forsalget tyder noget dog på, at man skal være blandt de forreste ryttere i feltet, hvis man vil sikre sig en T-shirt med Jørgen Leth i den gule førertrøje, inden Tour de France slutter den 29. juli.

 

 

 

Del artikel

Andre læser også