Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe teatersucces: Nu genopsættes stykke om Stig Tøftings liv

Af Freja Dumont
Foto: Svalegangen
Foto: Svalegangen

“Det er en mindre genistreg at gøre Stig Tøftings liv til teater”, skrev Politiken.

Weekendavisens anmelder havde ”aldrig oplevet et mere levende publikum”, mens Kristeligt Dagblad konkluderede: “Med forestillingen ”No Regrets” slår Teatret Svalegangen i Aarhus en fed streg under, at teater både kan være nytænkende og appellere til et bredt publikum”.

8.077 publikummer var inde og opleve forestillingen ‘No Regrets’, som var udsolgt i næsten hele spilleperioden på Teatret Svalegangen på trods af flere forlængelser.

Desuden viste salgstallene, at mange nye ansigter, særligt mænd, besøgte teatret tilbage i 2022. Nu får endnu flere muligheden for at opleve dramatiseringen af Stig Tøftings rå og roste selvbiografi fra 2005.

Anmelder- og publikumssuccesen NO REGRETS genopsættes nemlig på Teater Svalegangen efterfulgt af en Danmarksturné rundt i hele landet.

Historien om den aarhusianske plæneklipper får dermed endnu et kapitel på Teatret Svalegangen og ude i landet.

Flere får chancen

”Vi er stolte over at genopsætte NO REGRETS, så endnu flere kan opleve den smukke fortælling om menneske, identitet og kamp.

Vi har fået roser fra mange nye gæster, og det har været meget tilfredsstillende, at publikumsudvikle uden at gå på kompromis med vores DNA om at skabe aktuelt og vigtigt teater”, udtaler Svalegangens direktør og kunstneriske chef Per Smedegaard.

Tøfting selv supplerer: ”Jeg er stolt over forestillingen og stolt over, at den igen får lov til at rulle i min hjemby, men også at den nu skal ud i landet og forhåbentlig tiltrække et endnu større publikum.”

NO REGRETS er en hudløs ærlig fortælling om et menneske, der mod alle odds kæmper sig til en tilværelse som professionel fodboldspiller med sit livsmotto NO REGRETS tatoveret hen over maven. Intet er pakket væk.

Voldsdommene, fodboldens skyggesider eller dagen, hvor 13-årige Stig kommer hjem fra kamp og finder begge forældre skudt i lejligheden på Frederiks Allé.

18 timer senere spiller han kamp i Randers og bliver kåret til turneringens bedste spiller.

NO REGRETS får repremiere på Teatret Svalegangen fra den 20. jan. – 17. feb. 2024.

Del artikel

Andre læser også