Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nyt stamsted?: Kærestepar har åbnet kaffebar i Aarhus

Af Freja Dumont

Hvis man går en tur forbi den tidligere kunst- og antikvitetshandel ved Ingerslev Boulevard, vil man hurtigt opdage, at der er noget mere liv på det lille torv foran butikken, end der har været hidtil.

Antikviteterne er nemlig rykket ud af det herskabelige lokale på Horsensgade, og om et par måneder flytter duften af friskbrygget kaffe og nybagte croissanter ind.

Allerede nu kan man dog få en forsmag på, hvad der venter. For lige om hjørnet er kaffebaren med det meget passende navn – Lige om Hjørnet – netop åbnet.

Det er Mille Marie Fisker og Oliver Frandsen der står bag, og det unge par har store ambitioner for den nyåbnede kaffebar.

Nyt stamsted?: Kærestepar har åbnet kaffebar i Aarhus

“Da vi overtog de charmerende lokaler fra antikvitetsforretningen, troede vi faktisk, at det udelukkende var her, vi skulle åbne.

Det viste sig dog, at der var en ret stor tilhørende kælder, som vi synes, havde for meget potentiale til blot at være lager.

Det sidste halve år har vi derfor arbejdet på højtryk for at gøre kælderlokalet indbydende og hyggeligt, og i lørdags kunne vi endelig invitere de første gæster på kaffe.

Om nogle måneder rykker vi kaffebaren op i det oprindelige lokale – og så vil der være mere fokus på vores specialøl og naturvin i kælderen,” siger Oliver Frandsen.

Nyt stamsted?: Kærestepar har åbnet kaffebar i Aarhus

Fokus på hygge og kvalitet

Parret har de sidste seks år boet i København, men flyttede for nyligt tilbage til hjembyen Aarhus for at forfølge drømmen om at åbne deres eget sted.

“Jeg har altid drømt om at åbne en kaffebar, men samtidig har jeg også tænkt, at det nok ikke var en mulighed.

Jeg tog derfor den klassiske vej og startede på et studie, men var bare ikke glad, og droppede hurtigt ud igen.

Herefter fik jeg et arbejde på en kaffebar, og det synes jeg til gengæld var megafedt.

I takt med, at jeg fik mere ansvar og erfaring, begyndte jeg også at kunne se for mig, hvordan Oliver og jeg ville kunne skabe vores eget sted sammen,” fortæller Mille, som i dag er tilbage i sit rette element bag disken og kaffemaskinen, mens Oliver i højere grad tager sig af driftsdelen.

“Vi har virkelig gjort os umage og nøje udvalgt vores yndlingsprodukter – lige fra kaffebønner fra Yellowbird og bagværk fra La Cabra til øl fra Kølster Bryghus og naturvin fra Kjær og Sommerfeldt.

Her skal gerne være hyggeligt og rart at være, og vi ønsker egentlig bare, at folk går herfra glade og tilfredse,” siger Mille, da vi spørger ind til, hvad parrets vision for kaffebaren er.

Nyt stamsted?: Kærestepar har åbnet kaffebar i Aarhus

Allerede en succes

Netop ønsket om glade gæster lader til at være gået i opfyldelse allerede.

Responsen på stedet har nemlig ifølge parret været overvældende positiv, og der har stort set været fuldt hus lige siden åbningen i lørdags.

Når man ser sig omkring i kaffebaren, får man da også indtryk af, at konceptet med den blå tråd (en farve der går igen flere steder) har fanget mange aarhusianeres interesse allerede.

Den æstetiske indretning med rene linjer og nordisk design opvejes af mere personlige detaljer som vægmalerierne af den lokale Aarhus-kunstner Mathilde Vesterskov, hvilket tilsammen skaber en behagelig og hyggelig stemning.

Rundt omkring er det også til at få øje på sjove Aarhus-referencer eksempelvis dåseøllene, hvis labels er prydet med tegninger af vandflyveren, kaffebarens facade og naboen Skt. Knuds Kirke.

Mille og Oliver står klar til at byde velkommen hos Lige om Hjørnet søndag til torsdag kl. 08.00 – 18:00 samt fredag og lørdag kl. 08.00 – 19.00 på Horsensgade 19.

Du kan følge med på Lige om Hjørnets Facebook og Instagram for kommende events og nyheder.

Del artikel

Andre læser også