Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kaffekapslen: Investering i sorteringsanlæg skal understøtte væksten

Europas største webshop for salg af kaffekapsler investerer i avanceret sorteringsanlæg for at kunne følge med den kraftige vækst, som virksomheden har oplevet siden 2016.

 

Den aarhusianske vækstvirksomhed Kaffekapslen håndterer hver dag mellem 2.000 – 4.000 ordrer direkte til forbrugeren fra hovedkvarteret i Højbjerg, men fremover bliver håndteringen af de mange ordrer langt nemmere, da man lige nu er i fuld gang med at montere et avanceret sorteringsanlæg.

 

”Vi har de seneste år oplevet en vækst på 100 % pr år, og derfor er det helt naturligt for os at investere i maskiner, som kan gøre vores lager mere strømlinet og effektivt. Samtidig giver det nye anlæg vores kunder den store fordel, at vi kommer til at minimere leveringsfejl. Med den mængde pakker vi efterhånden er oppe på, så vil der ske fejl, medmindre vi automatiserer processen, som vi gør nu,” forklarer Anders Balmer, medejer i Kaffekapslen, om baggrunden for investeringen.

 

10.000 ordrer om dagen

Når anlægget kommer i fuld drift, kan man håndtere op mod 10.000 pakker om dagen, og strategien hos den ambitiøse webshop er klar, væksten skal fortsætte med en fordobling af omsætningen hvert år i de næste tre år.

 

Sorteringsanlæg produceres normalt til lufthavne, store fabrikker og fragtcentraler, så da Anders Balmer henvendte sig for at få en pris på et sorteringsanlæg til Kaffekapslen, så var der ikke lige en standardvare, de kunne plukke ned fra hylden.

 

”Det har krævet en del dialog frem og tilbage, inden vi fandt en leverandør, der kunne lave en løsning der passer til vores lager. Men den har vi nu fundet, og dermed er banen også kridtet op til andre danske webshops, som har stået med lignende udfordringer som os,” forklarer Anders Balmer.

 

Stort eksport potentiale

Kaffekapslen eksporterer i dag til 6 forskellige lande i Europa, og det har hidtil været kompliceret at sørge for, at varerne hver gang kom afsted til de rigtige lande.

 

”Fremover sorteres pakkerne automatisk i forhold til hvilke fragtfirmaer, der skal bringe pakkerne frem til kunden, så de heldigvis få menneskelige fejl som vi tidligere har oplevet, de vil ikke opstå fremover. Det nye anlæg vil samtidig gøre det endnu nemmere at starte et nyt land op, og på den måde kan vi styrke forretningen via øget eksport,” siger Anders Balmer.

 

Kaffekapslen har i dag 60 ansatte, og Anders Balmer forventer ikke en reducering i antallet af medarbejdere, når sorteringsanlægget kommer i drift. Tværtimod vil der blive yderligere brug for medarbejdere på lageret som følge af den vækst, som han forudser det nye anlæg vil resultere i.

 

Fakta:

Kaffekapslen forventer at levere kaffekapsler til 500.000 kunder fordelt på 7 lande her i 2020. Det svarer til 200 mio. kopper kaffe

Kaffekapslen er stiftet i 2011 af Morten Ravn

Kaffekapslen har kontor og lager i Aarhus.

Kaffekapslen: Investering i sorteringsanlæg skal understøtte væksten