Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kählers kokke vinder ”Årets Sild 2017”

Af anders@sommersangdigital.dk

I går var en stor dag for køkkenchef Jannie Våtevik og hendes to kollegaer Jannik Aas Sloth og Mikkel Andersen Rosendahl. Sammen vandt de tre kokke både dommernes og publikums pris i den prestigefyldte kokke-konkurrence ”Årets Sild 2017.”

 

”Vi er helt vildt glade og meget, meget stolte! Faktisk tror jeg ikke, vi helt har forstået det endnu. At få sådan et skulderklap fra dommerne, fra selveste Adam Aamann, er helt ubeskriveligt stort. Og at vores sild samtidig blev 200 publikummers favorit, gør det endnu mere fantastisk,” siger køkkenchef hos Kähler Spisesalon, Jannie Våtevik.

 Jannie Våtevik

Sildemad inspireret af sommer i kolonihaven

Kähler Spisesalon vinder over syv af landets bedste smørrebrødsrestauranter, heriblandt Restaurant Lilleheden ved Hirtshals, som har vundet sildekonkurrencen de seneste elleve år. Foruden den gode smag og samspillet med ”Årest Bjesk” vinder Kähler Spisesalon for sin gode idé og historiefortælling. ”Lagen til marinaden forberedte vi allerede sidste sommer, hvor vi samlede ramsløg, bronzefennikel og bronzefennikelblomst. Vi blev inspireret på en varm sommerdag i kolonihaven, hvor de nordiske urter stod og duftede, og vi tænkte ’hvor er det dog dejligt, at man kan gå direkte ud i sin have og finde så store smagsoplevelser,’” fortæller Jannie Våtevik.

Kählers kokke vinder ”Årets Sild 2017”
De prisvindende sild fra Kählers køkken er marineret i bronzefennikel, ramsløgskapers, syltede skalotteløg og rosa-peber. Sildene blev på konkurrencedagen toppet med en cremet ramsløgsmayonnaise, et vagtelæg, røget silderogn, sprøde maltstænger og spæde bronzefennikelskud.

 

Kählers marinerede sild sættes i produktion

Traditionen tro bliver ”Årets Sild” nu sat i produktion af Kattegat Seafood/Hirtshals Sild, som forventer at have Kähler Spisesalons marinerede sild på hylderne i supermarkedet til august. Men så længe behøver de aarhusianske silde-elskere ikke at vente, for allerede fra onsdag 5. april er Kählers marinerede sild at finde på menukortet i restauranten i M.P. Bruuns Gade.

I går var en stor dag for køkkenchef Jannie Våtevik og hendes to kollegaer Jannik Aas Sloth og Mikkel Andersen Rosendahl. Sammen vandt de tre kokke både dommernes og publikums pris i den prestigefyldte kokke-konkurrence ”Årets Sild 2017.” - Aarhus Update

”Gæsterne kan glæde sig til at smage de marinerede sild i kombination med friske agurker, saltede kapersbær, en grøn røg-mayonnaise og rå skalotteløg. Vi glæder os meget til at høre, hvad gæsterne synes og til at udbrede kendskabet til Kählers marinerede sild,” fortæller Jannie Våtevik.

Foruden æren og den store fornøjelse at se deres marinerede sild blive sat i produktion, vinder Jannie Våtevik, Jannik Aas Sloth og Mikkel Andersen Rosendahl også en check på i alt 15.000 kroner. De tre kokke-kollegaer er allerede gået i gang med at forberede sig til næste års sildekonkurrence.

 

Se mere om Kähler Spisesalon her: 

Book bord på Kähler Spisesalon her:

 

Del artikel

Andre læser også