Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

11. juli 2023
Kl. 20.00 - 22.00

A Fo – Crush String Collective

Musikalsk møde med ekseprimenterende strygerkollektiv

Denne koncert er aftenens katarsis i et helt særligt samarbejde mellem A Fo og Crush String Collective. Sarte strenge i co-eksistens med vestafrikanske trommer, dans, finsk strubesang, fløjter, saxofoner, cirkulære grooves og fri improvisation. Her kan alt ske. 

A Fo binder verden sammen på kryds og tværs i et energisk og særligt univers, hvor afrikanske rytmer fra Mali og Senegal blandes med nordiske folketoner, sibirisk strubesang, dans og improvisationsmusik.

Det slagkraftige navn betyder ”spil!” eller ”tal!” på Mandinka-sproget, og det er præcis, hvad bandet gør. Sammen spiller, danser og synger de sig vej gennem en fælles kærlighed til utallige musikalske traditioner.

Med sig i aften har orkesteret inviteret de to improvisationsekvilibrister Carolyn Goodwin og Nana Pi Aabo-Kim til et samarbejde, der må opleves.

Crush String Collective er et eksperimenterende strygerkollektiv, der gennem deres sammenlagt 150 års instrumenterfaring, non-hierarkiske struktur og homogene sammenspil tager lytteren med ind i en pludselig forelskelse i strygeinstrumenternes sarte og levende klang.

De har brudt med den klassiske musiks strenge rammer og leger med øjeblikkets magi. De udforsker strygerlydens mange aspekter. Og de skaber musik, der strækker sig fra den storslåede klang af et strygeorkester til atmosfærer af små lyde af træ og strenge, som møder bue og hår. 

Kollektivets kritikerroste debutplade Aeriform udkom i februar 2022 og høstede blamdt andet en nominering til Årets Nye Jazznavn under DMA jazz. Crush har turneret i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland og samarbejdet med artister som Lucky Lo, Marcela Lucatelli og Kaspar Colling Nielsen.

 

 

Finder sted: Det 3. Rum