Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

29. august 2022
Hele dagen

Aarhus Festuge: Rum der Forkynder – “Dissolve in Patience”

I lydværket “Dissolve in Patience” undersøger Christoffer Kejlstrup – også kendt under navnene 3.11 og C.K – mødet mellem ambientmusikken og det kirkelige rum.

Kunstneren er optaget af, hvordan ambientmusik i en meditativ sammenhæng, med fokus på repetition, kan være med til at undersøge spørgsmål, der drejer sig om mindfulness, refleksion og kontemplation.

Krypten under Vor Frue  

I 1955 stødte man på noget enestående under gulvet i Vor Frue Kirke i forbindelse med en restaurering. Årets vigtigste arkitektoniske fund, blev det dengang kaldt.

Det var resterne af Aarhus’ første domkirkes gamle krypt, opført engang i de sidste årtier af 1000-tallet. I Danmark kendes lignende krypter kun fra vores ældste domkirker, og krypten under Vor Frue er da også netop et levn fra Aarhus første domkirke, kendt som Skt. Nicolai.  

Det er dette rum som Christoffer Kejlstrup udfordrer med sit værk. Værket er en del af det flerårige koncept Rum der Forkynder, der på én og samme tid udforsker potentialerne i kirken som kultursted, forsøger at løfte koncertoplevelsen til et nyt niveau og sætte borgerne i direkte kontakt med de overvældende sakrale rum. 

Arrangementet er gratis.

 

Finder sted: Vor Frue Kirke