Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

15. juli 2023
Kl. 17.30 - 19.00

Aarhus Jazz Orchestra – Celebrating Thad Jones feat. Dennis Mackrel

En hyldest til jazzkoryfæet Thad Jones

Musikhuset Swinger åbner dørene til fire hæsblæsende hyldestkoncerter til 100-årsfødselaren Thad Jones. I front for orkesteret er den amerikanske dirigent og trommeslager Dennis Mackrel, der gennem en stor del af sin karriere har haft Thad Jones’ musik og stil helt tæt inde på livet – og trommestikkerne.

Jazzkoryfæet Thad Jones landede i København i 1977 – samme år som Klüvers Big Band, senere Aarhus Jazz Orchestra, blev grundlagt. Her indtog han posten som chefdirigent i DR Big Band, og i de efterfølgende år bidrog han til en markant udvikling i dansk jazz. Med i bagagen havde han et væld af ikoniske jazzsamarbejder, hvor det mest kendte nok er The Thad Jones/Mel Lewis Orchestra, der i dag er bedre kendt som The Vanguard Jazz Orchestra. 

Thad Jones’ betydning for særligt amerikansk og dansk jazz har været monumental, og derfor fejrer Aarhus Jazz Orchestra hans 100 års fødselsdag med fire bragende koncertaftener under Musikhuset Swinger.

På dirigentpladsen findes ingen andre end Dennis Mackrel, for hvem Thad Jones’ musik har haft stor betydning for karrieren, både bag trommesættet og med dirigentstokken. Dennis Mackrel har spillet i nogle af historiens mest prominente jazzorkestre, herunder Count Basies Big Band og naturligvis The Thad Jones/The Mel Lewis Orchestra. Dennis Mackrel har gentagne gange samarbejdet med Aarhus Jazz Orchestra, dengang orkesteret hed Klüvers Big Band og havde det aarhusanske jazzikon Jens Klüver i spidsen.

Aarhus Jazz Orchestra er et af Danmarks førende professionelle bigbands og består af nogle af landets bedste jazzmusikere. Orkesteret har gennem årene arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vores tid, blandt mange andre Kurt Elling, Eliane Elias, John Scofield, Randy Brecker, Peter Erskine, Jamie Cullum og David Sanborn.

Orkesteret høster gode anmeldelser for koncerter og udgivelser og har flere gange været nomineret ved Danish Music Awards Jazz. I 2016 vandt det i kategorierne Årets Danske Jazzudgivelse og Årets Danske Jazzkomponist, og i 2019 vandt bandet JazzDanmark-prisen, som hylder årets nyskabende koncertoplevelser. I 2022 vandt orkesterchef Anders Ørbæk P8 Jazz Prisen – Årets Ildsjæl.

Siden 1990 har Aarhus Jazz Orchestra hvert år leveret swingende bigbandkoncerter under Aarhus Jazz Festival med titlen Ridehuset Swinger, der nu er rykket i Musikhuset Aarhus med den nye titel Musikhuset Swinger.

 

Om Musikhuset SwingerAarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus har endnu en gang fornøjelsen af at byde indenfor til Musikhuset Swinger under Aarhus Jazz Festival. Har man tidligere besøgt det traditionsrige Ridehuset Swinger, kan man allerede nu begynde at glæde sig til at nyde fællesskabet, lækkerier til ganen og store musikalske oplevelser – med fri entré til størstedelen af koncerterne.Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus glæder sig til at byde velkommen til Musikhuset Swinger, der finder sted 8.-15. juli i Musikhusets foyer og sale samt ved KISSA i Musikhusparken.

 

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus