Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

15. juli 2020
Kl. 17.00 - 18.30

Aarhus Jazz Orchestra feat. Mathias Heise

Aarhus Jazz Orchestra i selskab med en af Danmarks bedste mundharpister

I anledning af Sommerjazz i Aarhus spiller Aarhus Jazz Orchestra tre koncerter i Musikhusets Foyer. Den første koncert er sammen med én af Danmarks bedste mundharpister – Mathias Heise.

Mathias Heise vandt som 20-årig verdensmesterskabet i kromatisk mundharpe, og fire år senere modtog han – som den yngste nogensinde – Ben Webster-prisen. Siden da har karrieren for alvor taget fart, og han har flere anmelderroste udgivelser bag sig, herunder bigbandpladen The Beast (med DR Big Band).

Ved koncerten i Musikhuset kan publikum – udover numre fra Mathias Heises eget bagkatalog – forvente udvalgte highlights fra arkivet og jazzhistorien.

Aarhus Jazz Orchestra blev grundlagt i 1977 af Jens Klüver under navnet Bred Ymer, senere Klüvers Big Band – et navn, der vækker genklang hos de fleste danske jazzkendere. Med Jens Klüver i spidsen udviklede orkesteret sig fra et hobbybigband til et af de vigtigste bigbands på den skandinaviske jazzscene.

I 2012 skiftede orkesteret navn til Aarhus Jazz Orchestra og har fortsat udvidet sit virkeområde og aktivitetsniveau. Orkestret er nu en åben og samarbejdende kulturinstitution, der med koncertvirksomhed, formidling og talentudvikling på tværs af genrer og aktører,udgør en dynamo for et aktivt og levende musikliv – lokalt, regionalt og internationalt.

Aarhus Jazz Orchestra har gennem 30 år under Aarhus Jazz Festival fået Ridehuset til at swinge med musik, mad og fællesskab i ønsket om at få jazzmusikken ud til et bredere publikum.

I 2020 er Aarhus Jazz Festival – og dermed også Ridehuset Swinger – desværre blevet aflyst. Så i år er det Musikhusets Foyer, jazzorkesteret skal forsøge at sætte i svingninger.

Praktisk information
Koncerten foregår i Musikhusets Foyer for et siddende publikum. Der bliver maksimalt plads til 330 koncertgæster, så der er sikret god luft mellem folk. Det er tilladt for grupper, som i forvejen har tæt kontakt, at sidde på sammenhængende pladser. Alle forholdsregler bliver overholdt, så publikum kan føle sig trygge ved at komme.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus