Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

27. november 2021
Kl. 19.00 - 20.30

Aarhus Jazz Orchestra & Peter Vuust

Hvad sker der i hjernen når vi lytter til musik?

Dette spørgsmål er udgangspunktet for hjerneforsker, komponist og musiker Peter Vuust, når han sammen med Aarhus Jazz Orchestra – et af Danmarks førende bigbands – tager publikum med på en rejse gennem jazzens univers og ind i hjernens dybeste afkroge.

Sammen med dirigent Nikolai Bøgelund vil Aarhus Jazz Orchestra og Peter Vuust improvisere, swinge og spille både de rigtige og de forkerte toner, og give et bud på hvordan hjernen bearbejder det hele – fysiologisk, følelsesmæssigt og sprogligt. Samtidig får vi måske et svar på, om der er forskel på musikeres og ikke-musikeres hjerner?

Koncerten er et unikt møde mellem foredrag og live-musik, hvor publikum – gennem ord, billeder og musik – får et spændende indblik i, hvad der sker med os mennesker, når vi påvirkes af toner, rytmer, klange og melodier. Kan reptilhjernen lide jazz? Er lyden af en saxofon forbundet med dopamin? Og hvad sker i der i dine synapser, når du synger?

Alt dette og mere får du måske svar på, når Peter Vuust og Aarhus Jazz Orchestra får din hjerne til at swinge. 

Peter Vuust er hjerneforsker, jazzbassist, komponist og orkesterleder. Ud over at have medvirket på flere end 90 pladeindspilninger, heraf seks som orkesterleder, er han professor på både Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Universitet, internationalt anerkendt hjerneforsker og leder af grundforskningscenteret Center for Music in the Brain på Aarhus Universitet.

Peter Vuust er en unik blanding af jazzmusiker og forsker i verdensklasse. På grund af sin brede praktiske og teoretiske viden om musik og hjernen optræder han ofte i medierne som ekspert på området. Han er også en efterspurgt foredrags-holder, der på både seriøs og underholdende vis formidler sin og andres forskning, bl.a. over for virksomheder, offentlige organisationer, musikskoler, højskoler og gymnasier.

Aarhus Jazz Orchestra består af nogle af de bedste musikere på den danske jazzscene, og har gennem årene arbejdet sammen med nogle af de største jazzikoner i vor tid, herunder Kurt Elling, John Scofield, Peter Erskine, Jamie Cullum, David Sanborn, Melody Gardot, Geir Lysne, David Liebman, Dee Dee Bridgewater med flere. Orkestret høster gode anmeldelser for koncerter og udgivelser, og har flere gange været nomineret ved Danish Music Awards Jazz. I 2016 vandt orkestret i kategorierne “Årets Danske Jazzudgivelse” og “Årets Danske Jazzkomponist” for Jakob Buchanans værk “Requiem”, og i 2019 vandt orkestret JazzDanmark-prisen, som hylder årets nyskabende koncertoplevelse.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus