Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

17. juli 2020
Kl. 20.00 - 21.30

Aarhus Jazz Orchestra: The music of Quincy, Count & Duke

En hyldest til ikonerne Duke Ellington, Count Basie og Quincy Jones

I anledning af Sommerjazz i Aarhus spiller Aarhus Jazz Orchestra tre koncerter i Musikhusets Foyer. Den tredje koncert i rækker hylder tre af bigbandhistoriens store helte: Duke Ellington, Count Basie og Quincy Jones.

Aarhus Jazz Orchestra kommer for alvor til at folde sig ud med energisk ensemblespil og solistiske præstationer, når de gamle klassikere bliver fortolket på ny. Repertoiret byder på numre som Moanin’, Caravan og Strike Up the Band.

Aarhus Jazz Orchestra blev grundlagt i 1977 af Jens Klüver under navnet Bred Ymer, senere Klüvers Big Band – et navn, der vækker genklang hos de fleste danske jazzkendere. Med Jens Klüver i spidsen udviklede orkestret sig fra et hobbybigband til et af de vigtigste bigbands på den skandinaviske jazzscene.

I 2012 skiftede orkesteret navn til Aarhus Jazz Orchestra og har fortsat udvidet sit virkeområde og aktivitetsniveau. Orkesteret er nu en åben og samarbejdende kulturinstitution, der med koncertvirksomhed, formidling og talentudvikling på tværs af genrer og aktører,udgør en dynamo for et aktivt og levende musikliv – lokalt, regionalt og internationalt.

Aarhus Jazz Orchestra har gennem 30 år under Aarhus Jazz Festival fået Ridehuset til at swinge med musik, mad og fællesskab i ønsket om at få jazzmusikken ud til et bredere publikum.

I 2020 er Aarhus Jazz Festival – og dermed også Ridehuset Swinger – desværre blevet aflyst. Så i år er det Musikhusets Foyer, orkesteret skal forsøge at sætte i svingninger.

Praktisk information
Koncerten foregår i Musikhusets Foyer for et siddende publikum. Der bliver maksimalt plads til 330 koncertgæster, så der er sikret god luft mellem folk. Det er tilladt for grupper, som i forvejen har tæt kontakt, at sidde på sammenhængende pladser. Alle forholdsregler bliver overholdt, så publikum kan føle sig trygge ved at komme.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus