Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

17. juli 2020
Kl. 17.00 - 23.59

Aarhus Jazz Orchestra: The music of Quincy, Count & Duke

Glæd dig til en koncert, hvor ikonerne Duke Ellington, Count Baise og Quincy Jones bliver hyldet.

I anledning af Sommerjazz i Aarhus spiller Aarhus Jazz Orchestra tre koncerter i Musikhusets Foyer. Denne koncert hylder tre af bigbandhistoriens store helte: Duke Ellington, Count Basie og Quincy Jones. Aarhus Jazz Orchestra kommer for alvor til at folde sig ud med energisk ensemblespil og solistiske præstationer, når de gamle klassikere bliver fortolket på ny. Repertoiret byder på numre som f.eks. “Moanin’”, “Caravan” og “Strike Up theBand”.

Her kan du høre det suveræne orkester:

Musikhuset Swinger

Under titlen Musikhuset Swinger spiller Aarhus Jazz Orchestra og stærke danske solister op til jazzfest i Musikhusets foyer ved tre koncerter. Aarhus Jazz Orchestra har i årtier fået Ridehuset til at swinge med musik, mad og fællesskab i ønsket om at få jazzmusikken ud til et bredere publikum. I år er det altså Musikhusets Foyer, jazzorkestret skal forsøge at få i svingninger. Alle tre koncerter dirigeres af Nikolai Bøgelund, der ved adskillige lejligheder har stået i spidsen af bigbandet. 

Aarhus Jazz Orchestra

Aarhus Jazz Orchestra blev grundlagt i 1977 af Jens Klüver, først under navnet “Bred Ymer” og senere som “Klüvers Big Band” – et navn, der vækker genklang hos de fleste danske jazzkendere. Med Jens Klüver i spidsen udviklede orkestret sig fra at være et hobby-bigband, til at være et af de vigtigste bigbands på den skandinaviske jazzscene.
I 2012 skiftede orkestret navn til Aarhus Jazz Orchestra og har fortsat udvidet sit virkeområde og aktivitetsniveau. Orkestret er nu en åben og samarbejdende kulturinstitution, der, med koncertvirksomhed, formidling og talentudvikling på tværs af genrer og aktører, udgør en dynamo for et aktivt og levende musikliv – lokalt, regionalt og internationalt

Praktisk information

Koncerten foregår i Musikhusets Foyer for et siddende publikum. Der bliver maksimalt plads til 250 koncertgæster, så der er sikret god luft mellem folk. Det er tilladt for grupper, som i forvejen har tæt kontakt, at sidde på sammenhængende pladser. Alle forholdsregler bliver overholdt, så publikum kan føle sig trygge ved at komme.

Der er indgang til koncerten via sidedørene i Musikhusets Foyer, som vender ud mod mod Scandinavian Center og separat udgang.

Vi opfordrer gæster til at komme i god tid, så vi så vidt muligt undgår kødannelse.

Billetten til koncerten koster 50 kroner og kan ombyttes til et glas vin, en øl eller en sodavand i Musikhusets café.

 

Koncerten er en del af Sommerjazz 2020 i Musikhuset. Her kan du se hele programmet.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus