Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

31. oktober 2021
Kl. 15.00 - 16.15

Århus Sinfonietta // Jubilæumskoncert

I 2021 fejrer Århus Sinfonietta sit 30-års jubilæum som central dansk formidler af moderne kompositionsmusik, og efter et særdeles uventet og usædvanligt jubilæumsår tager ensemblet nu revanche og inviterer til en festlig jubilæumskoncert her på falderebet af 2021. Århus Sinfonietta stræber efter at opføre musik, der forstår sin fortid, spiller sin nutid og udvikler sin fremtid, og med dette jubilæums koncertprogram byder ensemblet på en sammensætning af værker, der i fællesskab er udtryk for netop denne vision.

3 komponist-generationer præsenteres ved aftenens koncert og kan ses og høres som repræsentanter for hvert sit ti-år. Svend Nielsen, Juliana Hodkinsson og Allan Gravgaard er på hver sin måde alle er nært knyttede til Aarhus og Århus Sinfonietta. I 1997 portrætterede Århus Sinfonietta med indspilningen af tre store værker, komponisten Svend Nielsen (1937), der bl.a. er tidligere Docent på Det Jyske Musikkonservatorium. Det er det seneste af disse “Carillons” (1995) publikum kan høre eller genhøre ved jubilæumskoncerten.

Juliana Hodkinsson (1971) har ved flere lejligheder samarbejdet med Århus Sinfonietta og var omkring år 2000 særdeles aktiv i det aarhusianske miljø for ny musik. Noget hun også i fremtiden – som nyudnævnt lektor i komposition ved konservatoriet – vil være. “Sachte Er, dachte ich” blev oprindeligt skrevet til det nu hedengangne aarhusianske Ensemble 2000.

Jubilæumskoncerten hylder med opførelsen af “Tanz Suite” (2013-2015) Allan Gravgaard Madsen (1984) der igennem de sidste tre år har været kunstnerisk ansvarlig for Århus Sinfonietta. Hans store, markante indsats har været helt central for udviklingen af ensemblets profil siden 2018. Med et blik mod fremtiden spilles også “At night, walking shoes full of blood on the door (or, steam heating a room full of opium)” af den unge, prisvindende komponist James Black (1990) , som Århus Sinfonietta glæder sig til at følge på de både nationale, såvel som internationale platforme for Ny Musik de kommende år.

Jubilæumskoncerten dirigeres af Mathias Skaarup Sørensen. Århus Sinfonietta blev grundlagt i 1990 af en gruppe musikere fra Aarhus Symfoniorkester og Det Jyske Ensemble i samarbejde med komponisten Hans Abrahamsen og består i dag af 19 faste musikere. Århus Sinfoniettas jubilæumskoncert og generelle drift er støttet af Dronning Margrethe og Prins Henriks Fond, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik og Aarhus Kommunes Musikpulje.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus