Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

17. juli 2021
Kl. 18.00 - 20.00

Århus Sinfonietta

Eksperimenterende jazz møder moderne kompositionsmusik
Århus Sinfonietta har gennem de sidste fire år bragt ny musik ud til nye publikumsgrupper via projekt Nye Spor på Aarhus Jazz Festival, der udforsker mødet mellem den eksperimenterende jazz og moderne kompositionsmusik.
I 2021 afsluttes det flerårige projekt, hvor to komponister hvert år har komponeret et nyt værk hver til fire af sinfoniettaens musikere.
Fælles for alle disse komponister er, at de er lige så meget udøvende musikere, som de er skabende komponister, og Århus Sinfonietta oplever, at de har et helt særligt blik på kompositionsprocessen og materialet, de arbejder med.
Til denne koncert vil det grænsesøgende aarhusianske publikum kunne opleve to nye værker af Henriette Groth og Lars Greve samt genhøre værker fra de foregående års koncerter.
Århus Sinfonietta brænder for at skabe unikke hybridkoncerter for et bredt og mangfoldigt publikum. Siden sin grundlæggelse i 1990 har ensemblet stræbt efter at opføre musik, der forstår sin fortid, spiller sin nutid og udvikler sin fremtid. 
Århus Sinfonietta blev grundlagt i 1990 af en gruppe musikere fra Aarhus Symfoniorkester og Det Jyske Ensemble i samarbejde med komponisten Hans Abrahamsen og består i dag af 19 faste musikere.
Siden sin oprettelse har Århus Sinfonietta haft følgende kunstneriske ledere: Hans Abrahamsen, Niels Marthinsen, Erik Kaltoft, Hjarne Fessel og Allan Gravgaard Madsen.
I december 2020 har Århus Sinfonietta ansat cellist Jakob Kullberg som kunstnerisk leder, og bestræbelsen på at formidle moderne kompositionsmusik i samtidsrelevante og innovative koncertkoncepter forbliver dermed ensemblets fornemste opgave.