Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

26. august 2021
Kl. 18.00 - 20.00

Bent Fabricius-Bjerre Hyldestkoncert

Oplev Bent Fabricius-Bjerre’s magiske bakatalog, når hans musikalske venner hylder ham ved en række storslåede koncerter.

Tidligere på året mistede Danmark et af dets største musikalske pionerer nogensinde, som i den grad har sat sit aftryk på den danske kultur- og musikarv. Nu kan du opleve en storslået hyldest til Bent Fabricius-Bjerre og hans lange virke, når nære musikalske venner såsom Eddie Skoller, Trine Pallesen, Mathias Heise og strygekvartetten LiveStrings spiller de største af komponistens folkekære melodier i landets store koncerthuse. 

Forelsket i København, Norwegian Sunset (Bjergkøbing Grandprix), Olsen-Banden, Matador, Blinkende Lygter, Alley Cat m.fl. Listen er lang. Til august 2021 kan du genopleve Bent Fabricius-Bjerre’s største melodier, når en række musikere, der gennem årene har været tæt på komponisten og spillet med ham frem til hans død, vil spille hans bagkatalog og fortælle historier om en af Danmarks største ikoner. 

I sommeren 2020 døde den danske komponist og pianist Bent Fabricius-Bjerre og efterlod sig et bagkatalog, som har opnået status som folkeeje hos flere generationer allerede. Bent Fabricius-Bjerre blev 95 år og nåede i sin levetid at komme omkring film, tv-serier og jingler, og i 1962 vandt han sågar en Grammy for ’Alley Cat. 

Publikum får en helt unik mulighed for at dykke ned i en af Danmarks absolut største personligheder. Til koncerterne kan man opleve musik fra Bent Fabricius-Bjerres lange og indholdsrige virke – der bliver både plads til de mest kendte og elskede melodier, men også til de mere ukendte skatte. 

På scenen kan man opleve:
Eddie Skoller – Bent Fabricius-Bjerres bedste ven, som vil synge numre live og fortælle historier om deres livslange venskab. 

Trine Pallesen – Har turneret med Bent Fabricuis-Bjerre og orkestret ’De Græd’ siden 2009. Trine Pallesen synger selv sange og sørger for at binde det hele sammen med små historier fra deres mangeårige musikalske venskab.

Mathias Heise – Mundharpespiller, der betragtes som et af de største danske jazz-talenter herhjemme med bl.a. titlen som Verdensmester i 2013. Spillede senest med Bent Fabricius-Bjerre og LiveStrings til de sidste offentlige koncerter nogensinde i både 2018 og 2019.

LiveStrings – strygekvartetten, der sammen med Bent Fabricius-Bjerre udgav det anmelderroste album ’Natsværmeri’ (2018), som indeholder de største af Bent Fabricius-Bjerres melodier, herunder ’Forelsket i København’, ’Norwegian Sunset’, ’Matador’, ’Blinkende Lygter’ m.fl. Sammen spillede de en række udsolgte koncerter i koncertsale landet over i 2018 og 2019. 

Nicolai Kornerup – Pianist, producer og komponist, som arbejdede med Bent Fabricius-Bjerre op til hans død med albummet ’Natsværmeri’ og filmen ’Kollision’. 

David Springborg – Guitarist fra orkestret ’De Græd’, som er det charmende lille orkester, Bent Fabricius-Bjerre tog med på landevejen, da han i 90’erne for alvor tog flyglet under armen og begyndte at spille koncerter.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus