Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

22. september 2023
Kl. 18.00 - 19.30

Bjørn Fjæstad

Kom ind og hør Bjørn Fjælstads nye soloalbum

Tilbage i 1996 bragede sangeren Bjørn Fjæstad og hans band BAAL, gennem lydmuren med debut- albummet ”Sensorama”. Et album spækket med energi og storladne rockanthems som, helt fortjent, gik rent ind hos det musikelskende folk.

Anmelderne kvitterede med 5 og 6 stjerner ligesom det blev til flere Grammy nomineringer. BAAL fik, og har stadig, godt og grundigt fat i sit publikum med utallige koncerter og udgivelse af 8 studie- og 2 livealbums.

Selvom Fjæstad havde rygende travlt med BAAL, teaterforstillinger og filmroller, var der nogle sange der ma°tte skrives. I 2015 udgiver han sin første solo plade – “Du Kender Intet Til Mig”. Et nærværende album der pa° smukkeste vis giver et indblik i en an- den og mere følsom side af sangeren.

Nu udkommer hans andet soloudspil, der bære titlen ”Uncover”. Albummet er, som titlen antyder, en samling favoritsange fra sangerens ungdom, der af forskellige a°rsager har sat sig fast. Fjæstad giver, med respekt for orginalversionen og sin særlige indlevelseevne, sin fortolkning af sange der tidligere er fremført af sa° forskellige kunstnere som The Cars, Meat Loaf, Dolly Parton, Bob Dylan, Gordon Lightfoot, Bee Gees m.fl.

“Uncover” – er en ha°ndfuld sange fra min barn- dom og ungdom. Sange fra 60’ 70’ og 80’, som med deres stemmer og lyd vækkede nogle intuitive følelser der blotlagde min umiddelbare længsel og afmægtighed men heldigvis ogsa° min tro pa° det gode i mennesket, trods mørket i min verden.

Nogle sange appellerede til min lyst til at favne verden og mine drømme i 70’erne, hvor jeg stod med udstrakte arme og luftguitar pa° en orange fløjlssofa og brugte en grydeske som mikrofon. Andre sange talte direkte ind i hjertet uden om- svøb, men med ord og sætninger jeg kun forstod intuitivt” fortæller Bjørn Fjæstad og fortsætter:

”Sangene er blot en del af soundtracket til mine ungdomsforelskelser og den uundga°elige ulykke- lige kærlighed. Det er sange der satte lyd pa° mine drømme, som fik mig til at glemme hverdagen for en stund. Na°r jeg nu genbesøger disse sange sla°r det mig, at i mine ungdomsa°r var det ikke teksterne der rørte mig. Det gør de tilgengæld nu, hvor mit midaldrende jeg opdager, at disse tekster ogsa° fortæller en historie om en personlig udvikling gennem et langt liv. Jeg ser teksterne klart og forsta°r i dag smerten bag dem. Derfor tager jeg sangene et sted hen hvor de sta°r mere nøgne – helt for sig selv – kun nænsomt ført pa° vej af et fantastisk indlevende orkester”.

Brødrene Lars og Troels Skjærbæk, Palle Hjort, Rene Damsbak og Eddi Jarl er musikerne bag Bjørn Fjæstad pa° ”Uncover”.

Live består opsætning af, foruden Fjæstad selv, af Lars Skjærbæk på guitar og Søren Møller på keys.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus