Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

24. januar 2024
Kl. 19.00 - 20.30

Björn Afzelius – en hyldest

Nu kan du opleve Björn Afzelius’ mest elskede sange live i Musikhusets Rytmiske Sal.

Nyd en aften i Musikhuset og tag med på en unik rejse rundt i Björn Afzelius’ univers med sange, som er mere aktuelle nu end nogensinde. Sætlisten byder blandt andet på nye fortolkninger af klassikere som Juanita, Sång till Friheten, Tusen Bitar og Till min Kära, og de krydres i bedste Afzelius-stil med anekdoter og kommentarer mellem numrene.

Guran, Nyberg & Nord

Det er ingen ringere end Olle Nyberg, som var kapelmester og keyboardspiller i Björn Afzelius’ legendariske band, Globetrotters, der står bag initiativet til trioen, og som selv sidder ved tangenterne på scenen.

Nyberg spillede med Björn Afzelius i 15 år og producerede flere af hans albums. Olle Nyberg har desuden en lang historie på den danske musikscene, hvor han har spillet sammen med blandt andre Lis Sørensen, Henrik Strube, Backseat, Allan Olsen og Billy Cross.

På guitar og sang er Mikael Nord Andersson, som er én af de helt tunge musikalske sværvægtere med navne som Roxette, Björn Skifs, og Scorpions på sit CV. Nord har desuden produceret soundtracket til Spiderman II.

Sidst, men bestemt ikke uvæsentligste mand i trioen, er Göran ”Guran” Blomgren ligeledes på sang og guitar. Guran var i 10 år turnéleder og lydansvarlig på Björn Afzelius’ live koncerter i hele Norden. Han har en lang karriere bag sig som troubadour, og han deler gavmildt ud af historierne fra tiden med Björn Afzelius.

Fælles musikalsk arv

Det er 23 år siden den svenske sanger og samfundsrevser, Björn Afzelius, døde. Hans sange er kendt og elsket i hele Skandinavien, og albums som Tusen BitarExil og Danska Nätter er blevet en vigtig del af vores fælles musikalske arv.

Björn Afzelius turnerede flittigt i Danmark og havde her et trofast publikum frem til 1997, hvor han desværre måtte indstille sine live optrædener på grund af den kræftsygdom, som han siden mistede livet til i en alder af kun 52.

Nu kan du glæde dig til at opleve de mange udødelige sange til en nostalgisk aften i selskab med Guran, Nyberg & Nord i Musikhuset.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus