Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

22. september 2021
Kl. 18.00 - 19.55

Black Voices

Caroline Henderson, Barbara Moleko, Karen Mukupa, Nabiha og Iris Gold hylder den sorte kvindelige musikhistorie ved et storslået show i Musikhusets Store sal.

Caroline Henderson har samlet et stjernespækket hold bestående af nogle af nutidens mest personlige stemmer til at hædre sorte kvindelige solister, komponister og musikere. Under titlen ’Black Voices – A Tribute’ går de fem stærke sangerinder sammen om at fortolke nogle af historiens mest markante stemmer og give publikum en helt ekstraordinær koncertoplevelse.

Ved to eksklusive koncerter i DR Koncerthuset i København og Musikhuset Aarhus hædrer de en række markante sorte kvindelige pionerer inden for den danske og internationale musikscene. På setlisten er fortolkninger af legender såsom Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Aretha Franklin, Tina Turner, Diana Ross, Whitney Houston, Sade, Grace Jones, Nina Simone, Beyonce, Alicia Keys, Erykah Badu, Janelle Monaè og mange flere.

’Vi har sammensat en koncert, hvor vi vil hylde ikoniske sorte kvinder, der har sat deres præg på musikhistorien. Vi hører deres sange. Vi forstår deres historier. Vi spejler os i deres kampe. Vi bliver begejstrede af deres iderigdom. Vi ser os selv i deres fortællinger. Vi skriver nye kapitler. Musikken giver os en stemme. Lyt til den,’ fortæller Caroline Henderson.

Caroline Henderson har længe gået med idéen til et hyldestshow, som i dag føles mere nærværende og aktuelt end nogensinde. Hun uddyber:

Modige og mangfoldige danske kvinder i alle aldre, størrelser, farver og livsvilkår står i dag sammen klar til at flytte barren. Opad og fremad. Igen. Fra musiktribunen klapper vi taktfast af alle dem, der gik foran. Dem, der kæmpede sig til en plads ved bordet – den plads, vi andre med den største selvfølgelighed gerne indtager i højsædet. Vi står skulder ved skulder med mange fantastiske sorte kvinder, der gennem deres musik har sat et umiskendeligt aftryk i vores kulturhistorie, og som den dag i dag har en enorm indflydelse på vores kollektive musikforståelse og musikarv. Dem vil vi hylde!

De fem kvinder i front vil fejre den banebrydende musik, som har været en essentiel del af de seneste 80 års musikhistorie. Det er en uudtømmelig kilde for inspiration og fascination, som bliver ved med at finde nye veje og udtryk generation efter generation.

Publikum kan glæde sig til at opleve gamle og nye klassikere og ikke mindst det eklektiske lyriske univers fremført i alskens forskellige musikalske konstellationer. En aften som denne er ikke før set på dansk jord, og det vil med garanti blive en enestående oplevelse sammen med nogle af Danmarks mest særegne stemmer på tværs af genrer.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus