Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5. oktober 2020
Kl. 19.30

Blok 4 og Udsigt

KIM LEINE OG MAKKA KLEIST

Søren bor i ”Sletten” (betonområde i Nuuk) med sin kone Marianne og deres to børn, men forelsker sig hovedkulds i den grønlandske kvinde Aviaja, der også bor i blokkene. BLOK 4 er Kim Leines første teaterstykke, som bygger på hændelser fra de 15 år, forfatteren selv boede i Nuuk. Det er både en kærlighedshistorie, en erotisk tragedie og en rammende fortælling om forholdet mellem danskeren og grønlænderen.

 

Makka Kleist er en af Grønlands førende skuespillere og historiefortællere. I UDSIGT spiller hun en ældre kvinde, der fortæller, om dengang hendes familie blev flyttet fra bygden og ind i storbyens beton. Det er en historie om rejsen fra fangerlivet til bylivet. Om at få rindende vand og en mere bekvem hverdag, men også om at miste udsigten og forbindelsen til naturen.

 

URBANISERENDE BETON

Vi er glade for igen at byde Teater freezeProduction indenfor, denne gang med to unikke forestillinger om blok 1-10 i Nuuk. Betonblokkene blev opført i 1960’erne som en del af Folketingets program for at modernisere og urbanisere den grønlandske infrastruktur ved at flytte folk væk fra kystnære bopladser, der blev anset for “urentable, usunde og umoderne”. Da blokken blev bygget, var det den største boligblok i Nordeuropa. Begge forestillinger spilles på dansk.

 

Finder sted: Teatret Svalegangen