Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5. september 2020
Kl. 19.00

Bremer/McCoy

Koncerten finder sted i Skt. Lukas Kirke i Aarhus

 

Væbnet med klaver og kontrabas har Bremer/McCoy formået at give genklang både herhjemme og i udlandet. Duoens fjerde album, “Utopia” (2019), blev udgivet i samarbejde mellem Bremer/McCoy Music og Talking Heads-frontmanden David Byrnes label Luaka Bop i New York. På albummet fortsætter rejsen videre ind i et forunderligt lydunivers skabt af to perfektionistiske og uhyrligt talentfulde barndomsvenner. Denne aften gæster de Skt. Lukas Kirke i Aarhus.

 

De har været prisnomineret til Steppeulven blandt andet i kategorierne Årets Musiker og Årets Komponist mere end én gang. De har fået opmærksomhed i udlandet, og de har præsteret udsolgte koncerter på Copenhagen Jazzhouse og Bremen Teater i København – ligeledes mere end én gang. Bremer/McCoy er et varmt navn.

 

Jonathan Bremer, kontrabas, og Morten McCoy, klaver, har kendt hinanden det meste af livet og har spillet sammen siden 2012. Og i oktober 2019 udgav de deres fjerde album sammen.

 

”På den seneste plade havde vi besluttet, at der skulle være mere frihed til nyskabelse. Og alligevel ender vi med at lave en plade primært med klaver og kontrabas. Den overordnede ambition er at bidrage til noget, der binder folk sammen. Vi har fået nogle overvældende oplevelser igennem musikken, og det håber vi også, at vores lyttere kan få,” forklarer Morten McCoy.

 

Bremer/McCoy er et stærkt fællesskab med en særlig, gensidig forståelse. En anmelderrost konstellation, der skal opleves.

 

Jonathan Bremer (født 1991)

Vandt som 17-årig JazzDanmarks Ung Jazz-konkurrence med bandet Surf in Stereo. Et år efter blev han hyret af Jazzhus Montmartre som husbassist, og i perioden 2011-2014 var han fast medlem af Niels Lan Dokys trio. Han medvirker desuden på flere af Dokys plader. Bremer har derudover eksperimenteret meget med at bruge kontrabassen i dub, reggae og elektronisk musik, han kuraterer Montmartres serie af upcoming-koncerter og har pladeselskabet Unity Rec.

 

Bremer har optrådt sammen med David Sanborn, Gino Vannelli, Palle Mikkelborg, Raske Penge, Mike Sheridan, Mikkel Metal, Purbayan Chatterjee, Rick Margitza og mange andre rundt omkring i hele verden.

 

Morten McCoy (født 1992)

Startede sin musiske rejse med at grave dybt ned i den jamaicanske musikkultur både som musiker, komponist, koncertarrangør og DJ. Siden har han beskæftiget sig med både øst- og vestafrikansk musik såvel som moderne vestlige lyde.

 

Som producer har han blandt andet arbejdet intensivt med at mestre kunsten at optage lyd analogt. I 2017 var han medkomponist på det prisvindende soundtrack til filmen “Underverden”. Han blev nomineret til en Steppeulv som Årets Musiker og som Årets Komponist sammen med Jonathan Bremer. Han kuraterer Livity Music – et sublabel på Raske Plader.

 

 

 

 

Finder sted: Fonden VoxHall