Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

8. juli 2023
Kl. 17.30 - 19.00

Bro/Mikkelborg/Mazur + Jørgen Leth

Musikalsk-poetisk topmøde i Musikhuset

Oplev tre af dansk jazz’ største kapaciteter til Musikhuset Swinger, når Jakob Bro og Palle Mikkelborg genbesøger de lyriske stemninger og kompositioner fra deres roste ECM-plade Returnings i forbindelse med Aarhus Jazz Festival.

Med sig har den ukronede percussion-dronning Marilyn Mazur, hvis virtuose og legende tilgang er som skabt til makkerparrets sfæriske lydmalerier.

Marilyn Mazur blev verdenskendt for sit samarbejde med Miles Davis, Wayne Shorter og Jan Garbarek og som drivkraft i front for egne nyskabende bandprojekter med førende nordiske musikere.

I første sæt åbner Jakob Bro i duo med digter, filminstruktør og jazzelsker Jørgen Leth, der står bag den anmelderroste dokumentar Music For Black Pigeons, der kan ses i Øst for Paradis under jazzfestivalen.

Om Musikhuset SwingerAarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus har endnu en gang fornøjelsen af at byde indenfor til Musikhuset Swinger under Aarhus Jazz Festival. Har man tidligere besøgt det traditionsrige Ridehuset Swinger, kan man allerede nu begynde at glæde sig til at nyde fællesskabet, lækkerier til ganen og store musikalske oplevelser – med fri entré til størstedelen af koncerterne.Aarhus Jazz Orchestra og Musikhuset Aarhus glæder sig til at byde velkommen til Musikhuset Swinger, der finder sted 8.-15. juli i Musikhusets foyer og sale samt ved KISSA i Musikhusparken.

 

Hør musikken – se filmene

I år giver Aarhus Jazz Festival i samarbejde med Musikhuset Aarhus og Øst For Paradis publikum en unik mulighed for at komme bag om musikken igennem tre aktuelle dokumentarfilm, som portrætterer nutidige danske jazzmusikere, der samtidig kan opleves live ved koncerter under festivalen.

Kom helt tæt på og få deres bud på, hvad musik gør ved os, og hvad jazz kan i dag.

Jakob Bro – Bro/Mikkelborg/Mazur + Jørgen Leth (koncert) 8/7 20:00, Musikhuset Aarhus. – Music for Black Pigeons (film) 8/7-16/7 14:30, Øst for Paradis.  

Kasper Tranberg – Kasper Tranberg Solo + Suite Dilation (koncert, film, artist talk) 10/7 19:30, Øst for Paradis.  

Maria Faust – Mass of Mary (koncert) 11/7 19:30, Sankt Lukas Kirke.– Machina Faust (film) 12/7 19:30, Øst for Paradis.

 

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus