ANNONCE
BSD+B - 20 års jubilæum
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

31. august 2021
Kl. 18.00 - 20.00

BSD+B – 20 års jubilæum

Blood Sweat Drum + Bass – 20-års jubilæum

Musikhuset Aarhus 31. august kl. 20:00
med special guests:
Palle Mikkelborg (trp.)
Maher Mahmoud (oud)

Til Festugen 2001 skabte Jens Christian Chappe Jensen, som er professor på Det Jyske Musikkonservatorium, et orkesterprojekt til den sagnomspundne UNIVERS-scene på Bispetorv i Aarhus. Projektet hed Blood Sweat Drum´n´Bass Big Band og var som navnet antyder stærkt inspireret af drum´n´bass musikken.

Nu 20 år efter hedder projektet Blood Sweat Drum + Bass (BSD+B) og bliver trods den fremskredne alder stadig ofte fremhævet for at være ”legesyge og nysgerrige”, ”progressive og enestående” eller simpelthen blot ”fortryllende”.
Nogle af de seneste anmelder-superlativer som bevidner at BSD+B stadig en meget stærk aktør på den danske musikscene, hvilket naturligvis skal fejres med et brag af en jubilæumskoncert.

Koncerten bliver i to afdelinger, hvor første afdeling bliver et nedslag i orkestrets 20-årige original repertoire med fokus på inspirationen fra jazz, drum´n´bass, world og elektronika med stærke kompositioner af bl.a. Chappe, Turid Guldin (vokal) og Søren Lyngsø (electronica).

I anden afdeling inviterer BSD+B to af orkestrets mangeårige samarbejdspartnere med på scenen for at give smagsprøver på disse unikke samarbejder. Maher Mahmoud fra Damaskus i Syrien vil medvirke i flere numre fra orkestrets mellemøstligt inspirerede repertoire, og Palle Mikkelborg, som orkestret har spillet koncerter med jævnligt over de seneste 15 år, vil lade sin gyldne trompet klinge i bidder fra det store fællesrepertoire, som jo bl.a. omfatter Mikkelborgs kanoniserede storværk AURA.

Trompetisten Palle Mikkelborg er en international instrumentalist i højeste klasse og har i bemærkelsesværdig grad udviklet trompetens elektroniske muligheder. Kompositorisk har han også påkaldt sig stor opmærksomhed bl.a. med værket ”Aura” 1984, skrevet til Miles Davis, som er optaget i Kulturkanon.

Maher Mahmoud har siden 2011 boet i Danmark og har ofte spillet med BSD+B, ligesom han har optrådt med bl.a. Damon Albarn and Brian Eno, Berlin Chamber Orchestra, Dunia Ensemble, The Syrian Expat Philharmonic Orchestra, og Simon Spang-Hansen & Middle Earth

Line Up:
Jens Chr. “Chappe” Jensen (Cond.)
Palle Mikkelborg (Trp.)
Maher Mahmoud – Syria (Oud)

Blood Sweat Drum + Bass:
Turid Guldin (Vocal)
Ole Visby (Reeds)
Julie Kjær (Reeds)
Nikolai Schneider (Reeds)
Jacob Danielsen (Reeds)
Harald Langåsdalen (Reeds)
Søren Phille Bærbak (Trumpet)
Bent Hjort (Trumpet)
Hans Chr. Ilskov Erbs (Trumpet)
Rene Damsbak (Trumpet)

Jens Kristian Bang (Trb.)
Jonas Lindh (Trb.)
Kirstine Kjærulf Ravn (Trb.)
Anders Østergaard Frandsen (Trb.)
Rasmus Svale (Tuba)
Aske bode (Keys)
Sisse Foged Hyllested (Bas)
Magnus Lindegaard Jochumsen (Percussion)
Espen Laub von Lillienskjold (Drums)
Jais Paulsen (Drums)
Søren Lyngsø Knudsen (elektronica)

¬Støttet af Statens Kunstfond og Musikudvalget ved Aarhus Kommune

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus