Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

8. november 2020
Kl. 09.30

Bymilen

 

Det er efterår. Det er årstiden, mange løbere elsker, fordi man får lov til at løbe sig til varmen – og det bliver der rigt mulighed for dette efterår! Vi har fundet en god gammel klassisker, den danske mil, frem fra gemmerne og designet tre ultra fede ruter med fokus på tre forskellige slags underlag: skovbund, asfalt og strand.

 

Den danske mil som løbedistance: 

Vi skal laaangt tilbage i gemmerne for at finde den sidste oficielle danmarksrekord på en dansk mil. Den lyder på 25.13,00 min. og går tilbage til 1908, hvor den blev sat af OL deltageren Kjeld Nielsen. Hos Aarhus Motion har vi ikke siden 90’erne haft et løb med milen som distance. Er det nu den gamle rekord på distancen uofficielt skal slåes? 

 

Ruten: Bymilen består af cirka 90% asfalt og 10% skovsti. Det er på denne rute, du skal løbe dine personlige rekord på milen. Ruten er den fladeste af de tre, underlaget fast – vejret er hverken for varmt eller koldt.

 

Ruten starter med 2 km rundt i Viby i retning af viadukten under motorvejen ved Ormslevvej. Herefter venter 3 km rundt i Stautrup, 1 kilometer på den dejligt flade Brabrandsti, inden det igen går retur til Viby Stadion.