Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

27. januar 2021
Kl. 20.00 - 23.59

Carsten Jensen – Corona-samtalen – Med psykolog og forfatter Marie Brixtofte.

I samtale med psykolog og forfatter Marie Brixtofte.

En måned før coronaen ramte, mistede Carsten Jensen sin stedsøn, som kun blev 25 år. Carsten forelæste på et universitet i Los Angeles, hvor han var engageret i en tæt dialog med sine unge studerende om deres håb og drømme for fremtiden. Tanker om sorg og en verdensomspændende pandemi satte tankerne i gang hos en forfatter, hvis bedste værktøj, udover samtalen, var at skrive en bog.

Corona-krøniken er Carsten Jensens nye bog om tab og afsked, både den personlige og den globale, hvor vi alle er tvunget ud i en helt ny, udsat position. Sorg er et ukendt land, men det er en pandemi også. Ensomhed og eftertanke har de til fælles.

Sammen med psykolog Marie Brixtofte, vil Carsten Jensen invitere publikum ind i en samtale om fællesskab og ensomhed. Hvad er livets mening og hvad er vores egen mening med livet? Har vi en fælles sorg at bearbejde i forbindelse med en verden som forandrede sig voldsomt, med restriktioner og adskillelse mellem mennesker.

Prisvindende forfatter og debattør

Carsten Jensen er født 1952. Han har et stort, populært, prisvindende og alsidigt forfatterskab bag sig, som rummer både essaysamlinger, store episke romaner som bestselleren Vi de druknede (2006) og Den første sten (2015) og rejsebogsklassikere som Jeg har set verden begynde, der indbragte Carsten Jensen De Gyldne Laurbær i 2002. Senest har han udgivet tre bind i sin essayistiske debatbogs-serie, Kældermennesker (2018), Mod stjernerne (2018) og Hovedspringere (2019) og i efteråret 2020 udkom Øvelser i afsked – en Corona-krønike.

Psykolog og investment banker

Marie Brixtofte er født 1979. Autoriseret psykolog og arbejder pt freelance hos TUBA (Terapi for Unge som er Børn af Alkoholikere) og holder foredrag. Tidligere har hun arbejdet hos Børn, Unge & Sorg og haft privat praksis. Inden hun blev psykolog, har hun arbejdet i syv år som investment banker hos blandt andet JP Morgan i London. Hun er gift, har tre børn og bor i dag i Danmark. Maries Brixtofte er aktuel med Bolsjefilosofi og andre leveråd, og har tidligere skrevet den autobiografiske roman, Kun når det regner.

Vi passer godt på dig i Musikhuset

Vi lever i en særlig tid, der gør det ekstra vigtigt, at vi passer godt på hinanden. Klik her og læs mere om, hvad vi gør for at passe på dig og vores andre gæster.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus