Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

10. juli 2021
Kl. 17.30 - 19.00

Christina Dahl Kvartet

Intens og nærværende jazz
Christina Dahl er én af de mest respekterede saxofonister i Danmark. Hun er kapelmester og komponerer musik til små og større ensembler, og hun har optrådt i et utal af sammenhænge. 
Hun er kendt for sin unikke klang og lyriske fortolkninger, der sætter sig i publikums hjerter. Christina Dahl mestrer evnen til at fastholde intensitet og nærhed i musikken, og hendes spil varierer fra det mest intime og underspillede til det eksplosive.
Christina Dahl Kvartet udgav i 2019 CD’en Quintesse, og anmelderne skrev bl.a.:
Musikken – som helt og holdent er skrevet af Christina Dahl herself – er dynamisk, mangefacetteret, sansemættet, men også stadig klart lyrisk og luftig. Christina Dahls eget bidrag fremstår f.eks. inderligt og varmt. Og de tre sidemens bidrag som veltrimmet og velproportioneret. Ivan Rod, Gaffa.
Soft toned and breathy tenor saxist Christina Dahl creates Givenchy impressions. George W. Harris, Jazz Weekly.
Alle musikere i kvartetten har en rolle som bærende solister i én fælles legende og fri kommunikation præget af stor originalitet. Kvartetten spiller med en frihed i et luftigt, legende samspil, der giver et nærværende musikalsk og varieret udtryk. I Christina Dahls kompositioner ligger fortællinger, der har betydning i forhold til livet og dets rigdom af farver.
Christina Dahl modtog Bent Jædig-Prisen 2010 og DJBFA’s Hæderspris 2011 samt Walther Klæbels Mindelegat 2012. Hun har desuden modtaget Ben Webster Prisen tilbage i 1994.
 
Koncerten er en del af koncertrækken Den Ikoniske Saxofon under Aarhus Jazz Festival 2021.
Koncertrækken hylder instrumentet, der har været en vigtig del af jazzmusikken siden begyndelsen og har fostret legendariske musikere som Ben Webster, Stan Getz, Yusef Lateef og Charlie Parker.
Den Ikoniske Saxofon er støttet af Knud Højgaards Fond, CAC Fonden, STIBOFONDEN, Aarhuus Stiftstidendes Fond, Gangsted Fonden, Statens Kunstfond og Aarhus Kommune.