Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

10. juli 2023
Kl. 18.00 - 20.00

Clash – Michael Bladt

Jazz med kontraster og sammenstød

Clash er saxofonisten Michael Bladts nye projekt, der fik debut under sidste års jazzfestival (2022) i Aarhus. Bandet har været i studiet og indspillet sin debutplade, som udkommer i foråret 2023.

Den nyskrevne musik rummer masser af kontraster og sammenstød mellem forskellige elementer: Et poppet A-stykke/ et komplekst B-stykke, lige ud ad landevejen-grooves og komplekse polyrytmiske elementer.

Solospillet er fængende og melodiøst, men også syret, grimt og harmonisk udfordrende.

Fusionsjazzen med udgangspunkt i 80’erne har her i 20’erne fået en revival, og Clash henter sin inspiration fra blandt andre 80’ernes Mezzoforte og nutidens Snarky Puppy.

Også i hele grund-setuppet i det nye band er der et clash, nemlig mellem to forskellige generationer.

Michael Bladt har valgt at invitere fire fremadstormende musikere fra det aarhusianske jazzmiljø med om bord i projektet, da de unge jazzmusikere har et moderne take på sound, rytmik og udtryk m.m.

“Normalt laver jeg og formentlig langt de fleste andre kunstnere plader og projekter med musikere fra samme generation som os selv, men jeg er nysgerrig på at undersøge, hvad der sker, når jeg og min musik møder musikere, der tilhører en anden generation, end jeg selv gør”, siger han.

Der er med andre ord al mulig grund til at opsøge dette nye projekt live, hvor musikken både er inviterende og inkluderende, men også udfordrende på en måde, der vil vække publikums nysgerrighed.

 

 

Finder sted: Klostertorvet