Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

19. september 2021
Kl. 15.00 - 22.59

Copenhagen Soloists – Klaverkoncert nr. 20, violinkoncert nr. 3, symfoni nr. 38 (’Prag’)

Mozarts Klaverkoncert nr. 20, Violinkoncert nr. 3 og Symfoni nr. 38.

Glæd jer til en dramatisk, munter og sprællevende musikalsk oplevelse, når Copenhagen Soloists fremfører tre af Mozarts mesterværker på historiske instrumenter.

Copenhagen Solists  har tidligere modtaget store anmelderoser, når de har gæstet Musikhusets Symfoniske sal. Om ensemblets opførelse af Mozarts Requiem i 2019 skrev anmelder Rachel Einarsson:

Munter violinkoncert

Mozarts 3. violinkoncert er en af de mere populære og muntre koncerter. Den spilles af Fredrik From, som er koncertmester for Concerto Copenhagen. From er eftertragtet solist med en del anerkendte solooptagelser, som Bach violinkoncerter og Brandenburgkoncerter.

Lyrik og livsglæde fra Prag

Symfoni nr. 38, kendt som ’Prag’ er en af Mozarts senere symfonier, som indeholder både drama, lyrik, og sprællende livsglæde. Den afviger i formen fra de fleste senere symfonier i det at den kun består af tre staser, uden den typiske menuet sats.

Dramatisk klaverkoncert

Mozarts dramatisk klaverkoncert nr. 20 i D-mol er en af hans mest kendte koncerter. Den spilles af den Britisk-amerikansk Maggie Cole, som er professor for fortepiano ved Guildhall skolen i London. Cole mestrer både cembalo, fortepiano og moderne klaver, og optræder som solist såvel som kammermusiker sammen med ledende kunstner som violinistern Kati Debretzeni og cellisten Sebastian Comberti (Trio Goya), cellisten Steven Isselrlis, violnisten Catherine Mackintosh, kontratenoren Michael Chance, sopranen Nancy Argenta og andre. 

Dirigent: Jonathan Ofir

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus