Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5. december 2023
Kl. 18.30 - 20.15

Dance Ballerina Dance

Oplev en romantisk juleforestilling med de største stjerner fra DEN KONGELIGE BALLET og CHRIS MINH DOKYS ORKESTER

’Dance Ballerina Dance’ er en dybt charmerende, sprudlende, dansende og musikalsk omfavnelse af julen. En adgangsbillet til et snedækket og juleudsmykket New York, hvor kærligheden banker på midt i den travle juletid. Croonerklassikerne smyger sig sensuelt om publikum, mens et ægte romantisk juleeventyr er under opsejling. En forførende forestilling i verdensklasse med balletdanserne fra Den Kongelige Ballet og Chris Minh Dokys orkester.

’Dance Ballerina Dance’ er kærlighedshistorien om den unge succesfulde ballerina Audrey (Holly Dorger) og jazzmusikeren Gene (Ask la Cour) der trods både udfordringer, tvivl og misforståelser finder hinanden. Dog ikke uden lidt magisk hjælp fra ’Santa’ (Alban Lendorf), der både spreder julestemning og forelskelse bag kulisserne.

Musikalsk kan publikum glæde sig til udødelige croonerklassikere som: It Had To Be You, Please Come Home For Christmas, White Christmas, Winter Wonderland, The Christmas Song, Baby It Is Cold Outside, My Heart Belongs To Daddy, Have Yourself a Merry Little Christmas og mange flere.

’Dance Ballerina Dance’ har været flere år undervejs, og Chris Minh Doky, der er manden bag idé og manuskript, glæder sig til at se juleforestillingen folde sig ud med imponerende scenografi og kostumer, samt dans og musik i absolut topklasse.

“Jeg glæder mig vildt til, at vi skal skyde gang i julestemningen i 2023 med ’Dance Ballerina Dance’ – det bli’r intet mindre end magisk! Og så er jeg lykkelig for, at vi har kunne samle så stærkt et dream-team af dansere og musikere – det er helt unikt!” siger Chris Minh Doky, der med publikumsfavoritten ’Come Fly Away’, med sin charmerende kombination af ballet og croonerjazz var med til at lægge Danmark ned for nogle år siden. ’Come Fly Away’ har solgt flere end 90.000 billetter.

Forestillingen er produceret af Live Nation i samarbejde med Lion Musicals.
Kreativt hold:
Idé og manuskript: Chris Minh Doky
Koreograf: Gregory Dean
Instruktør: Femke Mølbach Slot
Scenograf: Nadia Nabil Korsbæk
Kapelmester: Chris Minh Doky
Producent: Christian Krage – Live Nation og Thomas Langkjær – Lion Musicals

I ‘Dance Ballerina Dance’ medvirker bl.a.:

Alban Lendorf (Santa)
En af dansk ballets største stjerner. Solodanser ved Den Kongelig Ballet samt stjerne-solodanser på American Ballet Theater i New York. Tildelt prisen “Årets mandlige danser” ved Benois De La Danse Galla på Bolsjojteatret i Moskva for sin rolle som Armand Duval i Kameliadamen. Vandt Reumert Prisen for Årets mandlige danser i 2012 og 2014 og blev ’Årets mandlige danser’ i Berlin 2014. Er især kendt fra sine hovedpartier i Svanesøen, Giselle, Tornerose, Romeo & Julie, Manon, Kameliadamen, Apollo, La Bayadére, Le Corsaire, Sylfiden, Coppelia, Don Quixote, Nøddeknækkeren, Napoli, m.m. på scener verden over. Alban Lendorf er desuden også skuespiller, med større roller i bl.a. Borndals, ’Skyggen i mit øje’ og Ohlins ’De standhaftige’.

Holly Dorger (Audrey)
Født i USA og blev ansat ved den Kongelige Ballet i 2008. Er en af teatret største og mest kendte kvindelige solodansere. Højdepunkter i hende karriere: Odile i Svanesøen, titelrolle i Giselle, Alice i Alice i eventyrland. Hovedrolle i Diamanter, hovedrolle i Tema og variationer, hovedrolle i Etudes, Eliza i Konservatoriet, Gamzatti i La Bayadère , Prudence Duvernoy i Kameliadamen og Elskerinden i Manon.
Priser og legater: Ridder af Dannebrogordenen, 2016, Balletmester Albert Gaubiers og Poul Waldorffs Fond, 2014, Johannes og Ulla Poulsens Fond, 2013, Faculty Award established by Mr. & Mrs. Irving Rose, 2007/08, og Faculty Award established by Mr. & Mrs. Irving Rose, 2006/07.

Ask La Cour (Gene)
Begyndte sin karriere hos den Kongelige Ballet, men flyttede til New York i 2002 hvor han blev solodanser på New York City Ballet. Som hovedrolleindehaver af alle New York City Ballets største produktioner, er han ikke bare en af Danmarks mest internationalt kendte og anerkendte balletdansere, men er vaskeægte verdensstjerne i New York såvel som i ballettens internationale verden.

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus