Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

4. februar 2022
Kl. 16.00 - 17.00

Dans med mig

Aarhus Symfoniorkester fylder balkortet med eksotiske trin og fængende rytmer. Hvor livet ligger legende for dine fødder – og hvert skridt tæller.

Enkel og indtagende: Vi tager jer med ind i dansens verden. Dansen er nemlig musikkens allermest fundamentale – og allermest uimodståelige – partner.

Brahms og Dvorák slår sig løs i danse fra det Østeuropa, der fascinerede dem begge to endeløst. Fædrelandets folkemusik var indprentet i Dvoráks tjekkiske sjæl – og Brahms var dybt tiltrukket af Ungarns eksotiske og fremmedartede toner.

Schuberts første symfoni er den unge komponists allerførste forsøg udi den symfoniske kunst. Det er et vidunderligt univers, som Schubert tager os med ind i – fyldt med optimisme og legende livslyst. Musikken er let på tå, men aldrig letbenet. Vi lover, at du kommer til at gå dansende på weekend efter denne koncert.

Fyraftenskoncerten er et 45-minutters åndehul, hvor du kan slippe hverdagen og lade op til weekenden med et symfonisk mesterværk. Koncerten indledes med en kort introduktion fra scenen. Fordybelse og udelt begejstring tilskyndes. Øl, vin og vand kan tilkøbes.

Dirigent
Andreas Stoehr

Værker
F. Schubert
Symfoni nr. 1

J. Brahms
Ungarske danse (uddrag)

A. Dvorák
Slaviske danse (uddrag)

Arrangør: Aarhus Symfoniorkester

 

Finder sted: Musikhuset Aarhus